Erdogan kum na svadbi kod Izetbegovića, učio Kuran na šerijatskom vjenčanju (Video)

Erdogan kum na svadbi kod Izetbegovića, učio Kuran na šerijatskom vjenčanju (Video)

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoğan bio je svjedok na jučerašnjem šerijatskom vjenčanju Jasmine Izetbegović, kćerke Bakira i Sebije Izetbegović, i Ćamila Humačkića, koje je održano u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu.

Tom prilikom Erdoğan je proučio Ašere, odnosno dio Kur'anskog teksta iz sure Al Imran. Prisutni u Gazi Husrev-begovoj džamiji koji su slušali turskog predsjednika kako uči Kur’an oduševljeni su načinom na koji to radi.

Jasmina Izetbegović u džamiju je došla u pratnji oca Bakira Izetbegovića, predsjedavajućeg Doma naroda i predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA).

 
Građansko vjenčanje održano je u hotelu Europa.
 
Erdogan sa porodicom, suprugom Emine Erdogan, sinom Bilalom i snahom Reyyan je u pratnji oca mlade, Bakira Izetbegovića, predsjedavajućeg Doma naroda i predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA), ušao je u hotel Europu, a prisutni građani dočekali su ga aplauzom.
 
Goste su su zabavljali Bjelopoljac Isak Šabanović, , Fatmir Sulejmani, mladi pjevač iz Brčkog koji se proslavio u 10. sezoni Zvezda Granda  i Lana Hamza.
 
Turski predsjednik danas stie u prvu zvaničnu posjetu Crnoj Gori.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.