Erdogan prošetao Baščaršijom na oduševljenje građana (Video)

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan prije otvaranja Baščaršijske džamije prošetao je starim jezgrom grada u pratnji domaćina, među kojima je i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i reusi-l-ulema Husein Kavazović.

Tokom šetnje veliki broj građana izašao je na ulice kako bi pozdravili turskog predsjednika, prenosi Kliks.

Neki su s njim uspjeli nakratko i da razgovaraju. Erdogan je mahao građanima i srdačno ih pozdravljao.

Turski lider je prošetao od šehidskog mezarja na Kovačima, gdje je odao počast Aliji Izetbegoviću, do Baščaršijske džamije.

Erdogan je u društvu domaćina položio cvijeće na mezar prvog predsjednika RBiH Alije Izetbegovića, prenosi Kliks.

Na Kovačima su ga dočekali član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i reisu-l-ulema Husein Kavazović.

Nakon mezarja, posjetio je zgradu Rijaseta Islamske zajednice koja je u izgradnji. Planirano je i da posjeti i Gazi Husrev-begovu medresu.

U večernjim satima Erdogan će se sastati sa članovima Predsjedništva BiH, a teme razgovora će biti ekonomska saradnja dvije zemlje, kao i zajednički infrastrukturni projekti poput gradnje auto-puta Sarajevo–Beograd.

Turski predsjednik će biti kum i na vjerskom i na građanskom vjenčanju Jasmine Izetbegović, kćerke Bakira i Sebije Izetbegović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.