Opasno splavariti rijekom Tarom zbog požara
Foto: NP Durmitor

Upozorenje NP Durmitor

Opasno splavariti rijekom Tarom zbog požara

Zbog širenja požara u kanjonu Tare, obrušanja nagorelog drveća i kamenja, postoji opasnost za turiste koji splavare rijekom, saopšteno je danas iz Nacionalnog parka Durmitor.

Obavijestili su organizatore raftinga da je situacija s požarom alarmantna i da na svoju odgovornost obavljaju djelatnost.

"Služba zaštite NP Durmitor preduzima sve što je u mogućnosti kako bi zaustavili širenje požara koji prelazi u ogromne razmjere koji mogu da ugroze i ljudske živote", izjavio je Pero Popović, direktor NP Durmitor.

NPCG je apelovao na sve korisnike prostora svih pet zaštićenih područja da se sa maksimalnom odgovornošću odnose prema ukupnim prirodnim, kulturnim I materijalnim vrijednostima i kako  ne bi došlo do ugrožavanja i ljudskih života.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.