Krivokapić DF-u: Prekinite bojkot kako bi se izglasao Zakon o popisu
Zdravko Krivokapić

Krivokapić DF-u: Prekinite bojkot kako bi se izglasao Zakon o popisu

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić pozvao je Demokratski front da se vrati u Skupštinu i prekine bojkot kako bi se izglasao Zakon o popisu stanovništva.

Krivokapić je time reagovao na današnje saopštenje DF-a u kojem su istakli da, ukoliko ove godine ne bude popisa stanovništva neće biti ni vlade.

Premijer ističe da je popis stanovništva ozbiljan proces koji zahtijeva vrijeme, resurse i infrastrukturu, a prije svega Zakon o popisu.

"Protiv moje izjave ne bi trebalo da se buni nijedna politička partija, već bi trebalo da se zapita koliko je i čime doprinijela da dođemo u situaciju da se bojimo da neće moći da se sprovede popis koji smo kao Vlada zacrtali da se održi u četvrtom kvartalu ove godine.

Dakle, u program Vlade popis je jasno zacrtan. U budžetu za 2021. godinu je odvojen novac za sprovođenje popisa. Ali, nemamo zakon. Zašto nemamo zakon?! Zato što je dio parlamentarne većine non-stop držao političke tenzije udaljavajuci nas od realnih ciljeva i koje je na kraju pretvorio u bojkot Skupštine. Gospodo iz DFa, prekinite bojkot i vratite se u Skupštinu, dobićete Zakon o popisu stanovništva", kazao je Krivokapić.

Dodao je da sve dok se zakon ne usvoji i DF ne pokaže sopstvenu odgovornost i vrati se u parlament, on nema izbora sem da građanima na vrijeme iskaže bojazan da popis neće moći da se sprovede kad je planiran.

"Popis zaista nije samo nacionalno izjašnjavanje, nego neuporedivo širi spektar pitanja, ali nacionalno izjašnjavanje niti ko smije, niti želi da uskrati, ma ko koje vjere ili nacije bio. Radna grupa neumorno radi na izradi zakona o popisu, ali vas pitamo kome ćemo ga poslati u Skupštinu kada bude završen? Gdje će biti DF da glasa ZA i preuzme odgvornost za popis? U Skupštini u redovnom radu, ili van Skupštine, da osujeti popis pa onda krivi drugoga", zaključio je Krivokapić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.