Dua Lipa na odmoru u Meksiku pronašla zmijski raj
foto: Instagram

Gnijezdo Quetzalcoatla

Dua Lipa na odmoru u Meksiku pronašla zmijski raj

Neobična kuća u obliku zmije nadahnuta je vjerovanjima Azteca.

Inspirisan božanstvom Quetzalcoatl, ‘pernatom zmijom’, arhitekt Javier Senosiain izgradio je jedinstvenu kuću organičkih formi i nazvao je ‘gnijezdo Quetzalcoatla’.

Kombinacija egzotičnog parka i stambenog kompleksa zmijolikog tla nalazi se na području Ciudad de Mexica, u djelomično uređenom prostoru unutar netaknute prirode, prenosi Elle.hr.

 

dlll

 

Kuća od ukupno četiri spavaće sobe i jedne zajedničke prostorije može ukupno primiti do deset osoba. Šareni eksterijer odražava veselu i šarenu kulturu i umjetnost Meksika i uticaj rukotvorina plemena Huichol koji se otkriva u raznobojnim detaljima pa je u kontrastu s minimalističkim uređenjem interijera u bijelim i zemljanim nijansama.

Prostorije su povezane dugim hodnicima koji se poput obojenih tunela protežu kroz tijelo zmije, dok se sobe za boravak gostiju nalaze u njenom stomaku.

Kuća koju je Dua Lipa nazvala domom iz snova okružena je botaničkim vrtom i jezercima, ne čudi da je ovakvo odredište odabrala pop-zvijezda, ali i brojni drugi posjetitelji željni odmora u prirodi, izvan užurbanog središta grada.

 

ddl

 

Ne sumnjamo da će je putnici željni neobičnih iskustava i egzotičnih destinacija zasigurno dodati na svoju listu prioriteta.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.