Nastavak dijaloga vlasti i opozicije u septembru
Skupština Crne Gore

Svi učesnici saglasni

Nastavak dijaloga vlasti i opozicije u septembru

Drugi sastanak vlasti i opozicije neće se održati prije septembra, iako je bio najavljen najkasnije za prvu sedmicu avgusta, saopšteno je Danu iz Skupštine. Sa time su se, kako su kazali, saglasili svi učesnici prvog sastanka.

"Iz objektivnih razloga nije realno da se drugi sastanak vlasti i opozicije održi prije septembra. Učesnici prvog sastanka su saglasni da se dijalog nastavi nakon avgusta u terminu koji se dogovori", odgovorili su iz Skupštine na pitanje Dana.

Nakon prvog sastanka, predsjednik Skupštine Aleksa Bečić je kazao da je nakon višesatnog sastanka predstavnika parlamentarnih partija dogovoreno da se nastavi dijalog kako bi se došlo do metodologije za postizanje dvotrećinske većine u Skupštini koja je potrebna za izbor Sudskog savjeta, sudija Ustavnog suda i vrhovnog državnog tužioca (VDT).

Tada je dogovoreno da na narednom sastanku usaglase metodologiju rada i dinamiku i principe vođenja dijaloga u daljim fazama tog procesa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.