DPS Nikšić: Marko Kovačević se ponovo obračunava sa antifašizmom
Demokratska partija socijalista, Nikšić

DPS Nikšić: Marko Kovačević se ponovo obračunava sa antifašizmom

Marko Kovačević, aktuelni predsjednik Opštine Nikšić, ponovo se obračunava sa antifašizmom. On u kontinuitetu negira sve tekovine antifašističkog pokreta, od skandalozne izjave povodom skrnavljenja spomenika Ljubu Čupiću, preko negiranja genocida i zločina u Srebrenici do najnovijeg poteza - ukidanja naknade Udruženju boraca i antifašista Nikšić, koja je planirana Odlukom o Budžetu za 2021. godinu, saopšteno je danas iz Demokratske partije socijalista u tom gradu.

"Očigledno Kovačeviću, promoteru četničkog poketa, smeta sve što podsjeća na antifašizam i slobodarske vrijednosti i na ovaj način uskraćuje podršku programima koji čuvaju antifašističku tradiciju, kao i spomenike iz Narodnooslobodilačke borbe", kazali su iz DPS-a.

Kovačeviću poručuju da mu mora biti jasno da se nije još rodio taj koji će u Nikšiću ugasiti demokratske, evropske i antifašističke vrijednosti, pa kako navode to ni njemu neće poći za rukom.

"Te vrijednosti, opstajale su i kada su na njih nasrtali mnogo jači i visperniji negatori, nego što je on, pa mu samo preostaje da se i dalje krije od suda javnosti, kao što je učinio kukavičkim skidanjem s dnevnog reda sjednice Skupštine opštine tačke o njegovom razrješenju.

Ma koliko se trudio da nametne Nikšiću, nešto što je suprotno od herojske tradicije ovog grada, to je misija osuđena na neuspjeh. To treba da zna i Kovačević i politički kalkulanti koji ga podržavaju", zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.