Nikolić: Manipulacijama i obmanama URA zanemaruje Ustav, zakone i međunarodne preporuke
Nikolić

Nikolić: Manipulacijama i obmanama URA zanemaruje Ustav, zakone i međunarodne preporuke

Bestidna manipulacija URE je tvrdnja da je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o Državnom tužilaštvu, koji je ,,silom na sramotu” usvojila vladajuća većina, uslijedio nakon navodnog pozitivnog mišljenja Venecijanske komisije, saopštio je Miloš Nikolić portparol DPSa.

Upravo suprotno, navodi Nikolić,  Venecijanska komisija im je eksplicitno ukazala da je legitimno i u skladu sa evropskim standardima birati VD VDT isključivo među državnim tužiocima i rukovodiocima državnih tužilaštava, a ne dovodeći na tu odgovornu poziciju njima politički podobne ličnosti, van organizacije Državnog tužilaštva.

"Zaslijepljeni vlašću koja ih je privremeno zapala, ne libe se da flagrantno obmanjuju crnogorsku javnost, iako su na to upozoreni od strane međunarodnih partnera. Da hipokrizija bude veća, upravo ovako drastično kršenje evropskih pravnih standarda URA predstavlja kao njihov doprinos vladavini prava i ispunjavanju privremenih mjerila iz poglavlja 23 i 24 u pregovaračkom procesu sa EU, prikrivajući od građana da je dosljedno sprovođenje amandmana na Ustav Crne Gore, kojim se uređuje Državno tužilaštvo, jedno od najvažnijih privremenih mjerila iz poglavlja 23", navodi se u saopštenju.

Ni Ustav, ni međunarodni standardi, ni zakoni nemaju, kako kažu Nikolić, "za URU i njene partnere nikakvo značenje, niti ih obavezuju, kada se nađu ispred njihovih prozaičnih i politikantskih ciljeva, ne bi li svojom jeftinom demagogijom obmanuli još ponekog građanina".

"Na njihovu nesreću takvih je sve manje, a sve je više građana koji su prozreli njihov jeftini populizam", zaključio je.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.