Joković: Dogovor parlamentarne većine moguć, nisam za smjenu Bratić
Vladimir Joković, Foto: SNP

Joković: Dogovor parlamentarne većine moguć, nisam za smjenu Bratić

Dogovor za rješenje trenutne političke krize je moguć, kazao je za Novu M lider SNP-a Vladimir Joković. On kaže da su protesti koje najavljuje DF poslednja opcija. Smatra da je apsurd što predstavnici najveće koalicije ne čine Vladu, ali ističe da nije za smjenu aktuelne ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić.

Protesti koje za septembar najavljuju lideri DF su legitimni, kaže za novu M predsjednik SNP-a Vladimir Joković. 

No, ipak, umjesto protesta kao rješenje vidi smjenu onih protiv kojih se protestuje.

"Naše potpuno zalaganje je da parlamentarna većina u komunikacija sa Vladom dođe do rješenja. Ima niz načina na koje se može riješiti trenutna parlamentarne kriza a jedan je od poslednjih kada već pregovori ne daju riješenje, to što je najavo DF – protesti”, poručio je lider SNP-a.

Apsurd je, kaže Joković, da predstavnici koalicije, koja je dobila najviše povjerenja građana na izborima, nijesu u Vladi.

"Ono što je bitno u pregovorima je zaključak svih da je potrebno mijenjati Vladu, rekonstrukcijom ili novom vladom iskristalisale su se te dvije opcije. Vjerujem u dogovor. Vjerujem u kondiciju svih nas da ne bi oni koji su izabrali Vladu morali da protestuju protiv te Vlade“, istakao je Joković.

Osvrnuo se i na izjavu predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića koji je kazao da se nada da će na toj poziciji biti do 2024. godine.

"To neće zavisiti od premijera i njegovog nadanja, na nas niko ne može vršiti uticaj, želimo saslušati naše partenere ali najviše želimo slušati građane i upravljati se prema njihovim željama i težnjama“, izričit je Joković.

Na pitanje da li podržava ministarku prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesnu Brtić, koju od dolaska na tu funkciju prate brojne kontroverze, ali i zbog čijih spornih odluka građani u više crnogorskih opština zahtjevaju njenu smjenu, Joković odgovara:

"Ja nijesam za smjenu Bratić, vjerujem da ona u određenim trenucima i oblastima radi dobre stvari. Vjerujem da je nemoguće voditi sva ta četiri ministarstva i novom rekonstrukcijom Vlade to treba segmentirati“.

Smatra i da je Crnoj Gori prijeko potreban Zakon o porijeklu imovine, koji je najavio potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

"Potpuno ćemo podržati takve zakone, vjerujem da će ti zakoni otkriti i pokazati ko su bili oni koji su u najvećoj mjeri opljačkali državu CG i opljačkali preko toga sve građane Crne Gore. Dakle, prema takvim ova vlast apsolutno ne treba da ima milosti, što se tiče skladištenja duvana u luci Bar i zabrane skladištenja ne ocarinjenih akciza cigara, takozvani tranzit i skladištenje u bezcarinskom prostoru i to u potpunosti podržavam”, izričit je lider SNP-a.

Pored aktuelnih političkih tema Joković se osvrnuo i na ekonomiju i rast cijena osnovih životnih namirnica. Navodi da to nije volja Vlade, već posljedica povećanja cijena naftnih derivata na svjetskom tržištu ali i da je odgovornost njegove partije manja, samim tim sto nema predstavnike u Vladi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.