Vozač kosovskog autobusa u čijem je prevrtanju poginulo deset osoba se brani ćutanjem
Foto: Pixcel

Vozač kosovskog autobusa u čijem je prevrtanju poginulo deset osoba se brani ćutanjem

Vozač autobusa (52) sa Kosova, u čijem je prevrtanju poginulo deset osoba, a desetine ih je povrijeđeno, doveden je u Županijsko državno tužilaštvo u Slavonskom Brodu gdje se branio ćutanjem, rekao je zamjenik tužioca Franjo Kupunić.

Kupunić je novinarima u Slavonskom Brodu rekao da je predloženo određivanje pritvora za osumnjičenog vozača, kome je dodijeljen advokat po službenoj dužnosti, a istražni sudija će odluku o pritvoru donijeti u utorak.

Zamjenik županijskog državnog tužioca dodao je da je posle ispitivanja vozač vraćen u pritvor.

Prema saopštenju policije, vozač se sumnjiči za izazivanje saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom, za šta je predviđena zatvorska kazna od šest mjeseci do 15 godina.

Teška nesreća dogodila se u nedelju u 6.20 na autoputu kod Slavonskog Broda, kada se prevrnuo autobus kosovskih oznaka.

U autobusu koji je saobraćao iz Frankfurta prema Kosovu bilo je 67 putnika i dva vozača, poginulo je devet putnika i vozač, koji u tom trenutku nije upravljao vozilom.

Povrijeđeno je više desetina putnika. Riječ je uglavnom o državljanima Kosova koji rade u Njemačkoj.

Zamjenik opštinskog državnog tužioca u Slavonskom Brodu Slavko Pranjić izjavio je da je vozač koji je zatečen na mjestu nesreće u prvom iskazu rekao da je na trenutak zaspao.

Lokalni mediji javili su da je danas iz bolnice u Slavonskom Brodu otpušteno 26 putnika, od kojih se dio vraća u Njemačku u sopstvenom aranžmanu, dok za dio putnika prevoz do Kosova organizuju kosovski zvaničnici.

Ljudi, čiji su članovi porodica i dalje u bolnici, ostaju u pansionu koji im je osigurala lokalna vlast.

Povrijeđene putnike su u nedelju posjetili premijeri Kosova i Hrvatske, Aljbin Kurti i Andrej Plenković.

Portparol Policijske uprave brodsko-posavske Damir Brezić rekao je novinarima da je dosad utvrđen identitet osam poginulih.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.