Zastarjela prva od kazni koje su izrečene Svetozaru Maroviću
Svetozar Marović

Zastarjela prva od kazni koje su izrečene Svetozaru Maroviću

Prva od kazni koja je izrečena Svetozaru Maroviću, zastarjela je.

Riječ je o jednogodišnjoj robiji koja mu je dosuđena kao zamjena za novčanu, koju je trebalo da uplati, a nije,pišu Vijesti.

Da Marović više ne treba da brine da će platiti ili robijati zbog neplaćene kazne, potvrđeno je za TV Vijesti iz kotorskog Osnovnog suda.

"Po rješenju Višeg suda u Podgorici, zamijenjena mu je jedinstvena novčana kazna u iznosu od 1,1 milion eura u kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i apsolutna zastara nastupila je dana 28.6.2021. godine", kazali su iz suda.

Glavna kazna na koju je osuđen Marović i dalje je aktivna.

"Kojom je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od tri godine i devet mjeseci, u kojem slučaju apsolutna zastara nastupa dana 10.10.2026. godine", dodali su iz suda,pišu Vijesti.

Javnost već naslućuje da će Marović i višegodišnju kaznu "odrobijati" baš kao i ovu, ili pak dvanaestomjesečnu koja je izrečena njegovom sinu Milošu, a koja je zastarjela u septembru prošle godine, pa je tako, što se tiče Crne Gore, umjesto robijaša postao slobodan građanin.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.