Mladići napali policajca iz Srbije, jedan ga napao drugi mu ukrao službenu legitimaciju, dokumenta i novac
Uprava policije Crne Gore

Mladići napali policajca iz Srbije, jedan ga napao drugi mu ukrao službenu legitimaciju, dokumenta i novac

Službenici Centra bezbjednosti Bar su postupali po prijavi M.R. (22) iz Lazarevca koji je službenik policije Republike Srbije a koji je naveo da ga je dok se nalazio u Sutomoru fizički napalo jedno njemu nepoznato lice i oborilo ga na pod, dok je J.Đ. (24) iz Nikšića, kojeg je neposredno pred ovaj događaja upoznao na tom mjestu, iz njegovog džepa otuđio službenu legitimaciju, lična dokumenta i novac u iznosu od 20 eura, navodi se u saopštenju UP-a.

Policija je kako se navodi u saopštenju odmah raspisala lokalnu potragu za J.Đ. dok je operativnim radom identifikovano lice koje je fizički napalo službenika policije Republike Srbije M.R. Utvrđeno je da je riječ o N.R.

Policija je istog dana locirala i u službene prostrije dovela J.Đ. sa kojim je obavljen razgovor na okolnosti događaja. Policija je prikupila obavještenja od N.R.

O događaju je obavješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji se izjasnio da u radnjama ovih lica nema elemenata krivičnog djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Protiv N.R. podnijeta je prekršajna prijava zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.

Zaposleni jednog hotela sa područja Bara su pronašli otuđenu službenu legitimaciju na plaži i ona je vraćena vlasniku.

"Obavještavamo Vas da u terminu navedenom u medijima službeno vozilo „Opel vivaro“ registarskih oznaka P-PG-533, a koje koristi interventna jedinice ovog Centra,  nije korišćeno u službene svrhe, bilo je parkirano na službenom parkingu. Vozilo sa registarskih oznakama P-PG-553 nije na raspolaganju službenicima Centra bezbjednosti Bar", poručili su iz UP-a.

Pripadnici Centra bezbjednosti Bar su u odnosu na J.Đ. i N.R. postupali profesionalno i u skladu sa zakonom i njima nisu upućivane prijetnje niti je bilo upotrebe sile od strane pripadnika policije.

Policija će spise predmeta dostaviti Odjeljenju za unutrašnju kontrolu rada policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.