Fudbaleri Italije donijeli trofej u Rim (VIDEO)
Foto: Afp

Fudbaleri Italije donijeli trofej u Rim (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Italije, novi šampioni Evrope, doputovali su jutros u Rim uz gromoglasno navijanje Italijana koji su veći dio noći proveli na ulicama slaveći.

Italija je sinoć na Vembliju pobijedila Englesku u finalu Evropskog prvenstva posle penala.

Kapiten Djordjo Kjelini, s podignutom pesnicom, i selektor Roberto Mančini podigli su trofej visoko iznad glava dok su izlazili iz aviona na rimskom aerodromu Leonardo da Vinči.

Usred navijanja radnika na aerodromu, defanzivac Leonardo Spinacola skočio je niz stepenice na jednoj nozi, pošto mu je druga u gipsu pošto je na turniru povrijedio ahilovu tetivu.

"Grazie Azzurri" pisalo je na asfaltu osjećaj koji je preplavio cijelu zemlju nakon što je Italija kući donijela svoj prvi veliki trofej od Svetskog prvenstva 2006. godine.

"Azuri" su se potom uputili u hotel kako bi se odmorili, prije nego što ih je primio italijanski predsjednik Serđo Matarela koji je bodrio nacionalni tim na Vembliju.

Fudbalerima se pridružio i teniser Mateo Beretini koji je Italijanima dao još jedan razlog za ponos plasmanom u finale Vimbldona.

Beretini je izgubio u finalu od Novaka Đokovića, ali se nakon toga pridružio italijanskoj delegaciji na Vembliju kako bi ispratio finale Evropskog prvenstva.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.