Sonja Milatović: Uloga mladih žena u politici nije marginalizovana
Budućnosti Crne Gore bez jake strukture kao što je DPS nema

Ugrožen evropski put kretanja države

Sonja Milatović: Uloga mladih žena u politici nije marginalizovana

Savjet mladih Demokratske partije socijalista nastojaće da bude istinski promoter zdrave i zrele političke priče, koja će za cilj imati osnaživanje mladih i njihovo aktivno uključivanje u cjelokupno djelovanje partije, kazala je novoizabrana predsjednica te organizacije Sonja Milatović.

¨U mom mandatu na jedan atipičan način bavićemo se dnevno-političkim temama koje su važne za opšte dobro, a cilj našeg djelovanja biće promovisanje pravog sistema vrijednosti. Zato ću se truditi da stvorim ekipu, tim koji će biti lider cjelokupnog Savjeta mladih.¨– rekla je Milatović za Pobjedu.

Neophodno je, priča ona, stvoriti atmosferu u kojoj će mladi postati svjesni važnosti svoje uloge u društvu i odskočiti od ustaljenog principa djelovanja gdje sebi daju za pravo i dopuštaju da budu na margini.

 

sonjadps

 

˝Mladi neće biti nijemi posmatrači društvenih promjena i procesa, nego će se aktivno uključivati i baviti temama koje se tiču i njihovog i državnog interesa˝ ,poručila je ona za taj portal.

To je, dodaje, posebno važno zbog aktuelnih društvenih prilika sa kojima se Crna Gora suočava.

˝Nastojaću da postavim Savjet mladih kao organizaciju koja će raditi na očuvanju onih vrijednosti koje čine temelj Crne Gore, ali i srž djelovanja Demokratske partije socijalista. U odbrani tih vrijednosti spremni smo da se suprotstavimo svemu onome što može narušiti sliku Crne Gore kao građanski i evropski orjentisane zemlje.˝– objasnila je Milatović.

Pored toga, naglašava, u situaciji u kojoj svjedočimo raznim napadima na čast, ugled i integritet žene Savjet mladih će se truditi da ih ohrabri da uđu u politiku i shvate da njihova uloga nije marginalizovana.

˝Neophodno je da sve mi koje smo već u politici pokažemo generacijama koje stasavaju da je veoma važno da budu hrabre u onom momentu kada odluče da stupe na političku scenu i da ne postoje ti udari i miniranja koja jednu stamenu ženu, odlučnu i odvažnu da se bori za bolje društvo mogu odvratiti sa njenog puta.˝– kazala je ona za Pobjedu.

Komentarišući trenutnu političku situaciju u Crnoj Gori Milatović je rekla da najveću opasnost predstavlja činjenica da je ugrožen evropski put kretanja države.

˝Promjena vlasti donijela je veće podjele, zatalasala političko tlo i dovela u pitanje evropski kurs Crne Gore. Mi kao državotvorna partija uvijek ćemo se suprotstaviti onima koji nastoje ili će nastojati da uruše ustavni poredak i ugroze vrijednosti na kojima počiva savremena Crna Gora. Među onima koji čine vlast je previše trzavica i nesuglasica i jedino što njih povezuje je netrpeljivost prema DPS-u. Novi izbori definitivno predstavljaju rizik za njih, jer su građani kroz njihovo dosadašnje djelovanje mogli da se uvjere kakve su to političke strukture i koliko rade za dobrobit Crne Gore, a koliko Crnoj Gori rade o glavi. Mislim da bi na novim izborima dobili jedan snažan odgovor crnogorske javnosti gdje bi im građani poslali jasnu poruku da su se dosta skrivali i da je sve isplivalo na vidjelo i da budućnosti Crne Gore bez jedne jake strukture kao što je DPS nema¨ , kazala je ona.

Zbog toga, dodaje Milatović, svjedočimo ozbiljnim reformama unutar DPS-a koje imaju za cilj da stvore atmosferu u kojoj će stasavati nove generacije koje će biti spremne da se zalažu za građanski i evropski sistem vrijednosti bez kojeg nema stabilne Crne Gore.

˝Cjelokupno partijsko djelovanje usmjereno je na stvaranje novog kadra, novih lidera, koji će biti u stanju da na svojim leđima iznesu crnogorsku političku scenu. Mnogi su priželjkivali nestanak, ali nijesu imali pojma da to nove snage nastaju – zaključila je Milatović za taj potal.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.