Đukanović - Palmer

"Cilj SAD - Crna Gora stabilna na evropskom i euro-atlantskom putu, zaštićena od spoljnih uticaja"

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD Metjua Palmera koji boravi u posjeti Crnoj Gori.

Uz zahvalnost za posjetu, Đukanović je kazao da Crnoj Gori veoma godi pažnja  koju joj SAD-a poklanjaju, kao partnerskoj zemlji u okviru NATO i podsjetio na frekventne susrete sa američkim zvaničnikom, od video konferencije u decembru, i nedavnog sastanka u Ohridu.

On je naglasio da su odnosi dvije države na zavidnom nivou, kako se može poželjeti, i iskazao zadovoljstvo prepoznatim najavama intenzivnijeg angažmana SAD-a u regionu, što nas, kako je rekao, raduje, jer je to dobar put da se stanje u regionu sredi i umanje maligni uticaji koji nose opasnost destabilizacije.

Podsjetivši i na raniju ulogu SAD na ovim prostorima, iskazao je očekivanje da će i ovog puta to biti podrška regionu da se kreće ka svom cilju, a to je kao EU i NATO, koji garantuju stabilnost kao preduslov ukupnog razvoja.

ukanoviPalmer2

Crna Gora će uvijek biti mali, ali pouzdan partner u savladavanju destrukcije i putu naprijed -  poručio je Đukanović, uz ocjenu da se vlasti mijenjaju, ali da ne sumnja da će Crna Gora ostati na ovom putu i biti vrijedan partner u promociji stabilnosti i euroatlantskih vrijednosti na Zapadno Balkanu.

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD Metju Palmer, zahvalio je Đukanoviću na prilici za razgovor, posebno se interesujući za njegovo viđenje aktuelne situacije  u regionu.

On je kazao da je cilj SAD-a da je Crna Gora stabilna na evropskom i euro-atlantskom putu, zaštićena od spoljnih uticaja.

Interes SAD-a je da u partnerstvu sa EU doprinosi stabilnosti Zapadnog Balkana -  naglasio je Palmer, uz poruku da je EU vrijednosni, a ne samo interesni klub, što je izazov i za region na putu ka članstvu.

Tokom susreta razmijenjena su mišljenja o brojnim regionalnim i geopolitičkim pitanjima.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.