Tinejdžer ubio dvije žene da bi ispunio ‚‚ugovor
Foto: Metropolitan Police via AP

Tinejdžer ubio dvije žene da bi ispunio ‚‚ugovor" sa đavolom i osvojio džekpot

Britanski tinejdžer proglašen je krivim za ubistvo dvije sestre da bi ispunio "svoj dio ugovora sa đavolom" da žrtvuje šest žena svakih šest mjeseci kako bi osvojio lutriju Mega milion džekpot.

Danjal Husein, sada devetnaestogodišnjak, u junu je u parku na sjeverozapadu Londona izbo nožem Bibu Henri i Nikol Smolman.

On je demantovao navode o umiješanosti u ubistva, tvrdeći da je riječ o zavjeri, ali ga je sud u Londonu proglasio krivim. Kazna će mu biti izrečena naknadno, prenosi Rojters.

Husein ih je ubio da bi ispunio svoju stranu „ugovora“ koji je potpisao koristeći sopstvenu krv, uz obećanje da će „ubiti najmanje šest žrtava svakih šest mjeseci sve dok je slobodan i fizički sposoban“, rekla je policija novinarima.

Inspektor koji je vodio istragu Simon Harding rekao je da su on i njegov tim potpuno uvjereni da bi Husein počinio još ubistava.

„Niko normalan ne bi uradio tako nešto. To je gotovo kao na filmu“, istakao je Harding.

Dvije sestre su u parku u Londonu bile na slavlju sa prijateljima. Snimile su 150 fotografija, od kojih se na posljednjoj vidi kako im prilazi Husein.

Sestre je ubio hladnim oružjem, a tijela je odvukao u šumu gdje su pronađena narednog dana.

Mrlje sa Huseinovom krvlju pronađene su na mjestu događaja, a on je uhapšen skoro četiri nedjelje kasnije.

U policiji vjeruju da ga je samo povreda ruke koju je pretrpio tokom ubistava spriječila da ponovi zločin.

Kada su detektivi pretražili njegovu kuću, pronašli su „ugovor“ i tri srećke. Tu su bili i satanski simboli i rukom napisana knjiga čarolija, uključujući one koji će ga učiniti privlačnim ženama, rekla je policija.

Policija je navela da nije jasno kako je postao fasciniran okultnim.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.