Šćekić neće da se kandiduje za lidera SNP-a, podržava Jokovića
Dragoslav Šćekić

Šćekić neće da se kandiduje za lidera SNP-a, podržava Jokovića

Potpredsjednik SNP-a Dragoslav Šćekić rekao je da se neće kandidovati za lidera stranke na predstojećem kongresu 31. jula, jer Socijalistička narodna partija (SNP) ima kvalitetnog predsjednika. On je za Dan kazao da su jednoglasni u tome da i novi mandat treba da pripadne dosadašnjem predsjedniku stranke Vladimiru Jokoviću.

Šćekić ističe i da bez obzira na naručene ankete, koje se ovih dana mogu vidjeti u javnosti, da SNP ima mnogo veću snagu i da će kongres biti taj prelomni momenat kada će pokazati novi put razvoja SNP-a i generalno cjelokupnog društva.

Navodi i da će kongres donijeti neke novine, poput izbora novog sastava Glavnog odbora.

“Izabraćemo i nove organe partije, daće se šansa i novim ljudima. Akcenat je na podmlađivanju partije. Pripreme za kongres su već u toku, održavaju se sjednice opštinskih odbora gdje se vrše predlozi kandidata i članovi Glavnog odbora kao i ostalih tijela. U ovom momentu uzimamo u obzir i to da smo trenutno partija vlasti i na osnovu toga ćemo prilagoditi i programska rješenja”, kazao je Šćekić.

Što se tiče Programa partije, on navodi da u generalnom smislu nemaju potrebu da mijenjaju program jer je takvog kvaliteta da ne može da zastara, s obzirom na to da je usmjeren na unapređenje standarda građana, ali da će biti određenih dopuna koje žele da predlože građanima a koje kroz vlast žele da sprovedu.

Na pitanje, kako vidi rješenje aktuelne političke krize u Crnoj Gori, Šćekić je kazao da vjeruje da će dijalog koji su predsjednik SNP-a i Demosa pokrenuli dovesti do dogovora.

Pozvao je sve da ne kradu vrijeme građanima, da što prije sjednu i dogovore se, kako međusobno, tako i sa Vladom.

On poziva sve da sjednu za isti sto, i da svi budu spremni na kompromis. Kako ističe, ako niko ne razmišlja da u budućnosti pravi/formira neku buduću vlast ili vladu sa DPS-om, zašto bi se svađali sada ako bi se sjutra opet morali sastati i dogovarati.

Rješenje vidi u rekonstrukciji vlade.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.