Poljoprivrednici će radikalizovati proteste ukoliko se ne sastanu sa Krivokapićem i Spajićem
Protest stočara i poljoprivrednika, Foto: Mediabiro

Traktori ispred Skupštine

Poljoprivrednici će radikalizovati proteste ukoliko se ne sastanu sa Krivokapićem i Spajićem

Poljoprivrednici i stočare radikalizovaće proteste ukoliko se ne sastanu sa premijerom Zdravkom Krivokapićem i ministrom finansija Milojkom Spajićem, poručio je na današnjem okupljanju ispred Skupštine predsjednik Unije stočara Crne Gore Milko Živković.

On je “zahvalio” na dočeku, kako je rekao, domaćinima Skupštine u naglasio da bi oni njih drugačije dočekali.

“Želimo da se zahvalimo ministru Stijoviću koji je omalovažio stočare. Naši zahtjevi ostaju isti. Tražimo radni sastanak sa Krivokapićem i Spajićem što hitnije da ne bi morali da radikalizujemo proteste i prospemo đubrivo u svim crnogorskim gradovima”, poručio je Živković.

On je Spajiću javno uputio nekoliko pitanja.

"Da li može jedna proizvodnja opstati čiji troškovi radikalno rastu, dok je cijena proizvoda fiksirana? Da li crnogorski poljoprivrednici koji pune državni budžet sa osam do deset odsto procenta zaslužuju da dobiju iz istog tog budžeta za direktnu pomoć poljoprivredi manje od jednog procenta? I treće pitanje, da li država smatra za obavezu da pomogne stočarima s obzirom da njihovim radom i proizvodom čuva socijalni mir u državi?", pitao je Živković.

Poručio je i da će javnost biti blagovremeno obaviještena o njihovim daljim koracima.

Podsjećamo, danas je oko 12 sati više od 50 poljoprivrednika sa traktorima došlo ispred Skupštine akko bi od Krivokapića i Spajića zatražili ostvarenje svojih prava.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.