Uprava policije: Policajac pucao iz gasnog pištolja, pokrenut prekršajni postupak
Uprava policije

Uprava policije: Policajac pucao iz gasnog pištolja, pokrenut prekršajni postupak

Pripadnici Centra bezbjednosti Bar su utvrdili da je policijski službenik D.J. 19. juna 2021. godine u kući svog srodnika ispalio četiri patrona iz startnog – gasnog pištolja marke “Bruni MOD 92” kalibra 9 mm, prilikom porodičnog veselja, saopšteno je iz Uprave policije povodom snimka koji je objavljen u medijima, a na kojem je pomenuti policajac.

Kako se navod i u saopštenju policija je 20. juna izvršila uviđaj na licu mjesta i pronađene su i izuzete ispaljene čaure od gasnog pištolja.

"D.J. je predao gasni pištolj, koji je izuzet i uz potvrdu privremeno oduzet.

O događaju je obavješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji se izjasnio da se u radnjama D.J. ne stiču elementi krivičnog djela", saopšteno je.

Ustanovljeno je da policijac D.J. nije pomenuti pištolj blagovremeno i propisno prijavio Područnoj jedinici za opšte i upravne poslove Bar, te će iz tog razloga  biti sankcionisan shodno Zakonu o oružju.

"Osim toga, protiv D.J. je podnijeta prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz člana 13 Zakona o javnom redu i miru.

Takođe, spisi predmeta će biti dostavljeni Etičkom odboru a u cilju stvaranja preduslova za vođenje disciplinskog postupka", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.