Krivokapić: Mandiću, vi ste kroz vaše koalicione partnere glasali rezoluciju, pa ste se u nju i amandmanski ugradili

Krivokapić: Mandiću, vi ste kroz vaše koalicione partnere glasali rezoluciju, pa ste se u nju i amandmanski ugradili

Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić opet pravi štetu srpskom narodu u Crnoj Gori, koga ponovo gura u opoziciju, kazao je predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić u reagovanju na navode Mandića da je izdao sopstvenu listu, najbliže saradnike, Srpsku pravoslavnu crkvu i narod.

“Mandiću, opet pravite štetu srpskom narodu u Crnoj Gori, koga, iako smo preuzeli vlast, ponovo gurate u opoziciju, a danas, čujem i u proteste”, naveo je Krivokapić u reagovanju.

On je poručio Mandiću da srpski narod nije njegova “prćija” i da mu neće dozvoliti da srpski narod koji je, kako je naveo, decenijama i na silu marginalizovan u okvire društveno – političke opozicije, opet gura u isti proces.

“To je nekada radila Demokratska partija socijalista (DPS), a sada to želite i vi i DPS. Neću to dopustiti. Neću dopustiti da žrtve koristite u političke svrhe”, navodi se u reagovanju Krivokapića.

On je poručio da se prošlost ne može promijeniti, ali da se može uticati na sadašnjost i budućnost svih.

“Mandiću, nisam savršen, kao što ni ovaj naš zajednički proces ne može biti savršen nakon tri decenije apsolutne nesavršenosti”, rekao je Krivokapić.

On je poručio da će dati sve od sebe da Crna Gora postane država u kojoj su ovakve političke igrice, politikanski bojkoti i dnevnopolitičke ucjene prošlost, a u kojoj će se, uz napore svih, govoriti o dugoročnim vizijama, razvoju, prosperitetu i pomirenju.

“Vi, svojim nastupima ne optužujete mene, već Vaše koalicione partnere. Kada se već pozivate na istinu, istinu treba i da govorite”, navodi se u regaovanju.

Krivokapić je rekao da sinoć nije mogao glasati zajedno sa DPS-om, jer nije dio parlamenta, već dio izvršne vlasti.

“Niti bih sa DPS-om glasao, već su to u činili i čine djelovi Vaše koalicije, onaj dio koji, ne u maloj mjeri, svoj legitimitet crpi iz glasova Srba u čiju odbranu vi danas navodno ustajete”, kaže se u reagovanju.

Krivokapić je kazao da niti je sinoć glasao, niti je predlagao rezoluciju.

“Vi ste, em kroz vaše koalicione partnere glasali rezoluciju, pa ste se u nju i amandmanski ugradili. Pitam se, kako na to gledaju Vaši glasači, koje navodno od mene branite”, kaže se u reagovanju.

Krivokapić je rekao da DF sada, kada je dio vlasti, počinje bojkot parlamenta u trenutku kada ga bojkotuje i DPS.

“Spočitavate mi ustupljeno prvo mjesto na izbornoj listi „Za budućnost Crne Gore“, kažete da me nije imenovao narod, te da ste mi Vi, kako kažete na molbu crkve, ustupili Vaše mjesto na čelu liste”, navodi se u regaovanju.

On je Mandiću poručio da odlično zna da “svima zajedno nije bilo mudre, pomiriteljske i veličanstvene uloge crkve, ne bi im svima zajedno pomoglo ni to što se povukao na posljednje, 81. mjesto”.

“Mandiću, ja svoju riječ držim. I kad je u pitanju materijalno, prodaja Majbaha, za šta je procedura uveliko u toku, i kada je u pitanju duhovno, Temeljni ugovor, koji ću, naravno, potpisati”, naveo je Krivokapić.

Mina

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.