Uhapšen zbog cijepanja crnogorske zastave
ilustracija

Uhapšen zbog cijepanja crnogorske zastave

Osamnaestogodišnji Đ.Đ. iz Herceg Novog uhapšen je zbog cijepanja crnogorske zastave a protiv njegovog maloljetnog sugrađanina je podnijeta krivična prijava. Ova dva lica se sumnjiče za krivično djelo povreda ugleda Crne Gore.

Službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi su zbog krivičnog djela povreda ugleda Crne Gore lišili slobode jednu osobu a protiv maloljetnika podnijeli krivičnu prijavu.

Osnovano se sumnja da su O.N. (15) i A.L (13), u večernjim časovima 13. juna u naselju Sutorina skinuli državnu zastavu sa jarbola Osnovne škole „Dašo Pavićević“ nakon čega je Đ.Đ. (18) iscijepao zastavu. Oni su ovo audio – vizuelno snimili i objavili na jednoj društvenoj mreži - objavila je Uprava policije.

Od svih lica su prikupljana obavještenja na okolnosti događaja i o svim preduzetim radnjama obavješten je državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom.

"Nadležni tužilac je naložio da se Đ.Đ. liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo povreda ugleda Crne Gore a da se protiv maloljetog O.N. podnese krivična prijava u redovnom postupku za isto krivično djelo.A.L. je star 13 godina, pa kao dijete nije krivično odgovoran.", naveli su iz policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.