URA: Abazovićev govor u Briselu ispratili spinovi i podmetanja, danas se o njemu razmatra na globalnim političkim adresama
Abazović u Briselu, Foto: URA

"Najmoćnije države svijeta daju podršku zelenoj inicijativi"

URA: Abazovićev govor u Briselu ispratili spinovi i podmetanja, danas se o njemu razmatra na globalnim političkim adresama

Grupa 7, koju čine Kanada, Francuska, Njemačka, Italija, Japan, Ujedinjeno Kraljevstvo i SAD, donijela je juče istorijski važan dokument "Clean Green Initiative“, koji umnogome prevazilazi čuveni "Maršalov plan“ i predstavlja jasnu poruku zemljama u tranziciji da neke od najmoćnijih država svijeta pružaju otvorenu podršku čistim i zelenim inicijativama, saopštili su danas iz Medijskog tima URE.

Oni podsjećaju da je predsjednik URE, Dritan Abazović, nedavno u Evropskom parlamentu otvoreno govorio o zelenoj i čistoj energiji na kojoj Crna Gora treba da gradi svoju budućnosti.

"Takođe, tada je naglasio da je potrebno aktivno uključivanje EU u važno pitanje vezano za izgradnju autoputa, koji je ugovoren u finansijskom aranžmanu preko kineske banke a koji iznosi preko milijardu eura, što predstavlja ogroman teret za javne finansije Crne Gore“, dodaju oni.

"Ovaj govor ispratili su u domaćoj javnosti spinovi i razna podmetanja svih pipaka hobotnice bivšeg režima, koji su inače državu Crnu Goru doveli pred svršen čin na mnogim poljima, uključujući i ogroman javni dug te brojne ekonomske izazove koje neće biti lako riješiti u doglednoj budućnosti“, stoji u saopštenju.

Ukazuju i da je crnogorska javnost danas upoznata da se o projektu izgradnje prioritetne dionice auto-puta "Bar - Boljare“ vode intenzivne debate na vodećim globalnim političkim adresama, da se, kažu oni, razmatraju studije slučaja na najznačajnijim svjetskim univerzitetima, dok kredibilni svjetski mediji u svim ključnim vijestima navode ovaj projekat kao primjer kako jedna država može donijeti nedovoljno promišljene strateške odluke.

"URA kao članica velike evropske zelene porodice snažno se zalaže za održivi razvoj a jučerašnji dokument Grupe 7 predstavlja potvrdu našeg opredjeljenja za vrijednosti koje zagovaraju članice. Posebno ističemo da dokument o čistoj i zelenoj tranziciji zapravo predstavlja strateško uklapanje naših politika u globalnu ekonomsku politiku, što će imati ogromnog efekta u budućim investicijama i neophodnim reformama kako bi diverzifikovali ekonomiju Crne Gore“, zaključuju iz ove partije u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.