Surez pogodio za preokret, Atletiko šampion LaLige nakon sedam godina
Foto: Getty images

"Jorgandžije" po 11 put prvaci Španije

Surez pogodio za preokret, Atletiko šampion LaLige nakon sedam godina

Fudbaleri Atletiko Madrida prvaci su Španije posle sedam godina! "Jorgandžije“ su u posljednjem kolu La Lige kao gosti na stadionu "Hose Sorilja“ savladali Valjadolid rezultatom 2:1 (0:1) posle preokreta i na taj način iza sebe ostavili gradskog rivala Real.

Real Madrid je pred posljednje gostovanje imao šanse da odbrani naslov prvaka, ali samo u slučaju da pobijedi Viljareal, a da Atletiko ne pobijedi Valjadolid u gostima. Real je slavio takođe posle preokreta, ali to nije bilo dovoljno da ekipa Zinedina Zidana dođe do naslova prvaka.

Ovo je 11. titula u istoriji za Atletiko, a druga otkad je na čelu kluba trener Dijego Simeone.

Po završetku sedam utakmica koje su se igrale od 18 časova poznato je i da iz lige ispadaju Eibar, Valjadolid i Ueska, prenosi SportKlub.

Od ranije je poznato da će u Ligu šampiona Atletiko, Real, Barselona i Sevilja, dok će u Ligu Evrope ići Real Sosijedad i Betis, koji je napravio nevjerovatan preokret protiv Selte. Učesnik Lige konferencije biće Viljareal.

Atletiko je tako došao do titule u sezoni u kojoj nijedan od tri najveća španska kluba nije briljirao – izabranici „Čola“ Simeonea uspjeli su da održe prednost iz prvog dijela sezone, uprkos čestim kiksevima u posljednjim rundama. Na njihovu sreću Real i Barselona su takođe imali velikih problema i nisu uspjeli da dođu do naslova prvaka.

Ispred stadiona Valjadolida okupilo se više hiljada navijača Atletika koji su posle posljednjeg zvižduka sudije Sanćesa mogli da počnu sa velikim slavljem. Na stadionu zbog epidemioloških mjera nije dozvoljeno prisustvo publike.

Valjadolid je poveo u 17. minutu preko Oskara Plana, ali Atletiko nije očajavao. Preokret je stigao u nastavku i to u samo deset minuta. U 57. Anhel Korea je postigao izuzetno važan pogodak posle driblinga i preciznog udarca. Deset minuta kasnije svoj 21. gol u sezoni postigao je Luis Suarez i, ispostaviće se, donio titulu "Jorgandžijama“.

Real Madrid je takođe slavio sa 2:1 posle preokreta, protiv Viljareala, u svom meču 38. kola. Viljareal je vodio od 20. minuta golom Pina. Ipak, „kraljevski klub“ dolazo do preokreta u samom finišu – golove su za tim Zinedina Zidana postigli Karim Benzema u 87. i Luka Modrić u 90+2. minutu. Real je sezonu završio sa 84 boda, dva manje od Atletika.

Barselona je u gostima pobijedila Eibar sa 1:0 golom Antoana Grizmana u 81. minutu. U timu nije bilo Lionela Mesija, za kojeg sve ponovo sve češće priča da bi mogao da napusti Kamp Nou.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.