Crnogorska ideja u finalu takmičenja Evropske resursne banke: Glasajte za Iliju!

Crnogorska ideja u finalu takmičenja Evropske resursne banke: Glasajte za Iliju!

Budvanin Ilija Franeta, mladi ekonomista, našao se u finalu takmičenja Evropske resursne banke koji se organizuje pod pokroviteljstvom Austrijskog ekonomskog centra iz Beča na čijem čelu se nalazi vice-guvernerka Centralne banke Austrije, Barbara Kolm.

Kako se navodi u saopštenju Mreže za globalne komunikacije,Franeta je u finalu predstavio inicijativu koja nosi naziv „Program decentralizovane budućnosti“, a odnosi se na upotrebu tzv. blockchain tehnologije u Crnoj Gori, ali i na prostoru Zapadnog Balkana.  

"Program "Decentralizovana budućnost" je inicijativa nevladinog udruženja Mreža za globalne komunikacije koja ima za cilj promociju decentralizovanih rješenja u državnom i privatnom upravljanju resursima. Primarni pažnja programa je usmjerena na upotrebu tzv. blockchain tehnologije u unaprijeđivanju efikasnosti, transparentnosti i održivosti u obavljanju različitih aktivnosti kako u privatnom, tako i u javnom sektoru.

Program bi trebao zvanično da počne 20. septembra 2021. godine. Prvi događaj će biti održan u Budvi, a tokom šestomjesečne kampanje planirano je da isti budu održani u gotovo svim opštinama u Crnoj Gori, ali i u regionu. Tokom ovih događaja, donosioci odluka i preduzetnici imaće priliku da se pobliže upoznaju sa benefitima 'blockchain' tehnologije i rješenjima koja mogu unaprijediti poslovni ambijent", saopšteno je iz Mreže za globalne komunikacije.

U finalu takmičenja, renomirani petočlani žiri, sastavljen od uglednih ekonomista i preduzetnika iz Evrope, donosi odluku o tri najbolja rješenja koja će Evropska resursna banka nagraditi sa neophodnim finansijskim resursima za pokretanje projekata.

"Takođe, ove godine, i publika ima priliku da iskaže svoje mišljenje u izboru najboljih rješenja koje bira Evropska resursna banka, te se ovim putem pozivaju svi građani i građanke Budve da daju svoj doprinos i podrže svog sugrađanina glasanjem na zvaničnom sajtu ovog događaja: www.europeanresourcebank.org

Glasanje je otvoreno do 26. maja 2021. godine. Sastanak Evropske resursne banke se i ove godine održava online zbog globalne pandemije izazvane koronavirusom, a tema ovogodišnjeg sastanka je novi svjetski poredak u post-pandemijskom svijetu", saopšteno je iz Mreže za globalne komunikacije.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.