DPS Nikšić: Kovačević četničkom proslavom obilježava Sv. Vasilija Ostroškog
DPS Nikšić

DPS Nikšić: Kovačević četničkom proslavom obilježava Sv. Vasilija Ostroškog

Predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević, načinom proslave dana Svetog Vasilija Ostroškog, osim što je pokazao da je neki novovjernik koji ovaj dan obilježava uz iće, piće i narodnu muziku, jučerašnju manifestaciju začinio je spletom četničkih pjesama, koje su se orile salom u Nikšiću, navodi se u saopštenju Opštinskog odbora DPS Nikšić.

Kažu da je tako u gradu antifašizma, "propagator četničke ideologije i predsjednik Opštine Marko Kovačević zloupotrijebio funkciju, na kojoj bi trebalo da se zalaže za interese svih Nikšićana, a ne samo onih čiju podršku uživa".

"Ne znamo da li je Tatjana Bečanović odbornica URA i predsjednica odbora te partije u Nikšiću, bila uvažen gost, i da li su saborci iz Demokrata prisustvovali pomenutom događaju, ali svakako prilažemo video snimak da imaju i dalje snažne argumente kada iskazuju svoju podršku predsjedniku opštine Nikšić.

Antifašistički i slobodarski Nikšić gleda sa prezirom na ove pokušaje da se ideologija koja je poražena na ovaj način rehabilituje. To je uzaludan posao. Nikada se oni koji su sarađivali sa fašistima ne mogu izjednačiti sa žrtvama te ideologije, posebno u gradu koji je samo tokom narodnooslobodilačke borbe iznjedrio čak 47 narodnih heroja", poručuju iz DPS Nikšić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.