Sekulović: Po prvim informacijama, Kandić nije bio vozač, imao ispod jedan promil alkohola u krvi
Foto: Screenshot

Sekulović: Po prvim informacijama, Kandić nije bio vozač, imao ispod jedan promil alkohola u krvi

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, kazao je da će nadležni organi odlučiti je li bilo zloupotrebe u slučaju saobraćajne nezgode u kojoj je učestvovalo Vladino vozilo u nedjelju veče i da li je zamjenik generalnog sekretara Vlade Nikola Kandić bio vozač i izazvao nezgodu.

"Kandić po prvim informacijama sa lica mjesta nije bio vozač. Imao je ispod jedan promil alkohola u krvi", rekao je Sekulović,prenosi Pobjeda. On je kazao da nema nikakvog prikrivanja u ovom slučaju.

"Imate pravo da vršite nadzor bilo kakve opstrukcije ili zloupotrebe resursa, ali sam se u jednom trenutku osjetio kao da se radi o teroristi, a ne prekršaju koji se desio", kazao je Sekulović poslanicima Odbora za odbranu i bezbjednost.

Na konstataciju presjednika Odbora, Milana Kneževića "da smo tek u problemu" ako Kandić nije vozio službeni automobil, Sekulović je kazao da je riječ o početnoj informaciji.

Raško Konjević (SDP) tražio je da Sekulović saopšti ko je drugo lice koje je imalo alkohol u krvi, i provjeri činjenice da li je Vladin funkcioner ili neko ko ga je vozio iz pravca Spuža prešao kroz crvena svjetla na dvije pozicije i velikom brzinom preticao pod zvučnom i svjetlosnom signaliacijom, preko pune linije i u krivinama.

"Da li je tačno, sugerišu iz policije, da je testiran tri sata nakon nezgode. I da li je bilo zvanja viših starješina da se prema tom licu postupa na drugačiji način jer se radi o Vladinom funkcioneru i da li su civilne tablice mijenjane na licu mjesta", naveo je Konjević.

Sekulović je kazao da Državno tužilaštvo pristupi sveobuhvatnoj istrazi kako bi se utvrdila puna istina.

"U momentu događaja i izlaska policije nije se sa sigurnošću znalo ko je bio vozač. Treba li policija da hapsi oba lica jer nije znala ko je bio vozač? Kako sam obaviješten, izvršeno je alkotestiranje i vađena krv u KCCG. Ne vidim da je bilo ko prikrio išta", dodao je Sekulović,prenosi Pobjeda.

Načelnik odsjeka drumskog saobraćaja u Upravi policije, Dragan Gorović, prethodno je kazao da je jedna od dvije osobe imala preko jedan promil alkohola u krvi.

Odgovarajući na pitanja poslanika pred Odborom, Gorović je kazao da policija i dalje istražuje slučaj, te da niko od učesnika u nezgodi nije odbio alkotestiranje.

On nije precizirao koja je od testiranih osoba imala alkohol u krvi. Kazao je da se tokom izviđaja pored učesnika u nezgodi, "pojavilo lice" koje je tvrdilo da je bilo suvozač.

Konjević je pitao Gorovića zašto osoba koja je imala alkohol u krvi nije u zatvoru. Gorović je kazao da je to pitanje za Osnovno državno tužilaštvo i prekršajni sud.

Konjević je kazao da je po Zakonu o bezbjednosti saobraćaja policija bila dužna da uhapsi osobu koja je imala 1,2 promila alkohola u krvi.

Predsjednik Odbora, Milan Knežević kazao je da je Vlada na posao 4. decembra došla taksijima, a da danas imamo potencijalno krivična djela zloupotrebe službenog položaja i ugrožavanja saobraćaja sa vozilima koja "koštaju koliko jedan stan".

"Protiv toga sam se godinama borio i boriću se koja god bila Vlada i ko god bio na njenom čelu", istakao je Knežević.

Predrag Bošković (DPS) istakao je da je najbtinije u ovom slučaju postupanje policije.

"To vozilo je sigurno uhvaćeno na 10-ak kamera i može se utvrditi ko je vozio i jesu li bili upaljeni blinkeri i li nisu. Ono što je teže, je pitanje da li je on testiran na licu mjesta ili u CB i to tri sata nakon nezgode. Ako je to tačno, ne treba Kandić da podenese ostavku, već neko drugi iz vašeg resora. Da li je tačno da pet dana nise izuzeli nijedan snimak sa kamera", pitao je Bošković.

" I porodica Popović treba da dođe do pravde u ovom slučaju. Zašto se Kandić bahato odnosio i prema samim policajcima koji su vršili uviđaj", dodao je poslanik DPS.

Podsjećamo, Nikola Kandić, zamjenik generalnog sekretara Vlade, učestvovao je u nezgodi koja se dogodila u Podgorici u nedjelju veče.

Prema tvrdnjama Dalibora Popovića, čiji roditelji su bili saputnici u „mercedesu“ na koji je naletio Vladin „mercedes“, Kandić je vozio taj službeni automobil.

Popović tvrdi i da je prije sudara, Vladin automobil pretekao pet-šest vozila i prošao kroz "crveno" svjetlo.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.