Begić nastavlja karijeru u UNICEF-u
Senad Begić

Epidemiolog napustio Institut za javno zdravlje

Begić nastavlja karijeru u UNICEF-u

Doktor Senad Begić, epidemiolog Instituta za javno zdravlje, napustio je tu ustanovu i nastaviće rad u UNICEF-u, potvrđeno je Pobjedi.

Nakon početka epidemije korona virusa, Begić je na konferencijama za novinare informisao javnost o dešavanjima vezanim za pandemiju.

Tokom pola godine tog angažmana, u javnosti je bio prepoznat kao lice od povjerenja, jer je čestim pojavljivanjem u medijima i preciznim i jasnim odgovorima na pitanja novinara doprinio boljem shvatanju epidemiološke krize i nove infekcije koja je zavladala svijetom prije godinu.

Nakon izbora i smjene vlasti u Crnoj Gori, dr Begić više nije bio dio tima Instituta za javno zdravlje koji se obraćao javnosti. Tokom kasnijih nejasnih objašnjenja i nesnalaženja prilikom iznošenja mjera, često se kao primjer da to može i treba drugačije podsjećalo na Begićev pristup.

Nakon smjena u Institutu za javno zdravlje, kada je umjesto dr Bobana Mugoše na mjesto rukovodioca došao dr Igor Galić, promijenjena je i postavka stručnjaka koja se obraćala javnosti. Dr Senad Begić više nije govorio ni na jednoj konferenciji za medije.

Begić je epidemiolog koji je promovisao imunizaciju i javno primio vakcinu Astra Zeneka. On je tim povodom napisao i tekst kojim je objasnio značaj imunizacije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.