Uprava policije Crne Gore

Reagovanje Uprave policije

"Bezuspješan pokušaj diskreditacije načelnika barske policije Tabaša"

Povodom fotografije koju je poslanik Socijaldemokratske partije Raško Konjević dostavio ministru unutrašnjih poslova Sergeju Sekulović na sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu, na kojoj se nalazi načelnik Centra bezbjednosti Bar Veselin Tabaš, a koju su objavili i mediji, radi objektivnog i istinitog informisanja javnosti reagovali su iz Uprave policije.

"Službenik Uprave policije Veselin Tabaš je kroz svoj dosadašnji radni angažman iskazao visok stepen profesionalizma uz zapažene rezultate rada, koji su i opredijelili sadašanji menadžement Uprave policije da mu povjeri obavljanje veoma složenih i kompleksnih poslova i zadataka koji se odnose na radno mjesto načelnika Centra bezbjednosti Bar", navodi se u saopštenju.

Pojašnjavaju da je navedena fotografija nastala tokom 2010/2011. godine u prostorijama Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj, preciznije u prostorijama koje se koriste za prepoznavanje lica, prilikom preduzimanja službenih mjera i radnji u odnosu na Nasera Keljmendija i članove njegove uže porodice. 

Preciznije pojašnjavaju da je fotografija nastala za vrijeme dok su se ovoj prostoriji nalazili i drugi službenici Centra bezbjednosti Bar i Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj, koji su takođe učestovali u sprovođenju službenih mjera i radnji u konkrentom slučaju, pa bi samo po sebi bilo apsurdno kako navode da sporna fotografija predstavlja odraz bilo kakave povezanosti koja bi mogla dovesti u pitanje profesionalno i na zakonu zasnovano postupanje službenika Uprave policije.

"Tokom 2014. godine, nakon što je fotografija postala dostupna drugim licima u okviru Uprave policije, tadašnji menadžment Uprave policije je preduzeo aktivnosti na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti koje se odnose na postojanje potencijalne povezanosti službenika Veselina Tabaša i Nasera Keljmendija", ističe se u saopštenju.

Na osnovu sprovedenih aktivnosti sa sigurnošću je utvrđeno da fotografija ne predstavlja odraz bilo kakve privatne ili druge interesne povezanosti službenika Tabaša sa Naserom Keljmendija.

Ukazali su na činjenicu da je tokom dosadašnjeg radnog angažmana u Upravi policije, Veselin Tabaš obavljao veoma složene i komplekse zadatke i da je prepoznat kao službenik koji je imao zapažene rezultate rada, pri čemu kako navode nijesu postojale bilo kakve sumnje u njegovu interesnu ili bilo kakvu drugu povezanost sa operativno interesantnim licima.

"Očigledno da je predmetna fotografija, iako dostupna dugi niz godina, plasirana nakon što je Tabaš raspoređen na radno mjesto načelnika Centra bezbjednosti Bar, sa ciljem njegove lične i profesionalne diskreditacije, a ujedno i radi narušavanja integriteta Uprave policije kao jednog od segmenata sistema bezbjednosti.

Uprava policije je otvorena da dostavi zainteresovanim stranama informacije u vezi tema od značaja za javnost te još jednom apelujemo na društvene subjekte da neprovjerenim informacijama ne pokušavaju diskreditovati pripadnike službe koji svoj posao obavljaju profesionalno, savjesno i u interesu svih građana Crne Gore", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.