Đukanović: Planeta Zemlja je naš jedini dom, na globalne izazove da odgovorimo zajedno i solidarno
Milo Đukanović

Đukanović: Planeta Zemlja je naš jedini dom, na globalne izazove da odgovorimo zajedno i solidarno

Planeta Zemlja je naš jedini dom, poručio je na Tviteru predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

On je istakao povodom 22.aprila, Dana planete Zemlje da smo više puta kazali da nas je pandemija surovo opomenula da na globalne izazove možemo uspješno odgovoriti samo zajedno i solidarno.

"Jednako tako nebrojeno puta smo se obavezali da je krajnji momenat za globalnu akciju i preuzimanje odgovornosti u borbi protiv klimatskih promjena. Planeta Zemlja je naš jedini dom. Ciljevi održivog razvoja su jasni. Obaveze iz međunarodnih sporazuma u oblasti klimatskih promjena i biodiverziteta ne trpe dalje nedoumice", istakao je Đukanović.

Dodao je da nacionalna strategija za održivi razvoj čeka svoju punu implementaciju. 

"Oporavak je prilika da stvari stavimo na svoje mjesto i unaprijedimo uslove za zdraviju, bezbjedniju, otporniju, održivu budućnost. Povratimo našu Zemlju", poručio je Đukanović na Tviteru.

Više puta smo kazali da nas je pandemija surovo opomenula da na globalne izazove možemo uspješno odgovoriti samo zajedno i solidarno.

— Milo Đukanović (@predsjednik_cg) April 22, 2021


 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.