Kjara na sigurnom, pronađen i pas, njen vjerni čuvar
Djevojčica Kjara pronađena nakon 24 časa

Kjara na sigurnom, pronađen i pas, njen vjerni čuvar

Nakon 24-časoven potrage Crnu Goru je sinoć obradovala vijest da je pronađena djevojčica Kjara (7) i da je u dobrom psihofizičkom stanju. Jutros je objavljeno da je pronašen i njen četvoronošni vjerni čuvar, pas po imenu Šarlot.

Komandir kotorske Službe zaštite i spasavanja Maksim Mandić saopštio je da je nakon gotovo dvadesetčetvoročasovne potrage djevojčica Kjara jutros na sigurnom.

On je u Jutarnjem programu TVCG rekao da je jutros bilo lijepo doći na posao, znajući da je djevojčica na sigurnom.

Pojašnjava da je akcija spašavanja trajala blizu 24 sata.

"Akcija je bila uspješna, želim da se zahvalim svima koji su pomogli i stavili se na raspolaganje. Izuzetno sam zadovoljan ishodom, a kako i ne bih kad je djevojčica pronađena koja je prošla jednu noć kroz šumu naselja Kavač, koja sigurno nije gostoljubiva", istakao je Mandić.

Kazao je da se nada da je djevojčica u dobrom zdravstvenom stanju kao što je bila sinoć i da će danas biti otpuštena kući sa bolničkog posmatranja.

Napominje da uvijek u sličnim akcijama kruže dezinformacije koje su uglavnom netačne, a spasiocima daju lažnu nadu.

"Vodili smo se onim informacijama koje smo imali na početku, a koje su se pokazale ispravnim. Vodili smo tragom koji je popodne pronađen, nakon čega smo poslije sat vremena došli i do djevojčice", rekao je Mandić.

Emocije, kaže Mandić, isplivaju na kraju zbog čega se mora ostati pribran kako ne bi došlo do haosa i neorganizovanosti.

Djevojčica za kojom se tragalo je svom ocu opisala kako je provela noć.

"Pas je cijelo vrijeme bio sa Kjarom. Kad su se umorili pas je iskopao rupu da se Kjara sakrije i utopli. Djevojčica je legla na njegova leđa i tako prespavala noć. Ujutro su nastavili da se kreću prema zvukovima automobila, međutim kad ih je vojska ugledala pas se uplašio i pobjegao", kazao je Kjarin otac.

Kjarina porodica je  jutros objavila da se i pas, kuja po imenu Šarlot vratila kući.

17377583038791812754907615879041304616270277n

Do Kjare je spasioce vodila nađena igračka u blizini azila za napuštene životinje u Kavču. Još se ne zna kako je djevojčica prešla toliki put. Pretpostavlja se, da je kad se odmakla od kuće gdje je bila sa svojima, kretala dalje i dalje u potrazi puta za povratak kući, a u stvari je išla sve dalje i dalje, prenio je portal Kotor.

Djevojčica je pronađena u šipražju, u šumi koja je od azila za napuštene životinje udaljena 600 do 700 metara vazdušne linije između tunela Vrmac i objekta KIPS-a u industrijskoj zoni Kotora.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.