Beranski vatrogasci spasili petočlanu porodicu iz vozila zaglavljenog u snijegu
Foto: Berane online

"Akcija okončana po kiši i niskoj temperaturi"

Beranski vatrogasci spasili petočlanu porodicu iz vozila zaglavljenog u snijegu

Pripadnici beranske Službe zaštite i spašavanja izvukli su danas iz snijega zaglavljeno vozilo u kojem se nalazila petočlana porodica Hodžić iz Novog Pazara – muž, trudna supruga, dvoje maloljetno djece i starija gospođa.

"Zbog loših uslova na zaobilaznom putu od tunela na Jelovici ka Kolašinu, u mjestu Raskrsnica – Vranjak, vozilo se zaglavilo u snijegu, a mi smo odmah po dojavi u 14.50h otišli na teren koji pripada teritoriji opština Andrijevica i Kolašin. U akciji je učestvovalo pet pripadnika službe sa dva vozila, niko nije povrijeđen", kazao je Portalu Berane online Mikica Korać, načelnik Službe zaštite i spasavanja.

202401181742322048x1261554x900

Foto: Berane online

Korać je saopštio i da se večeras vraćaju na lice mjesta kako bi izvukli auto sa kolašinske strane i porodicu prevezli do skijališta na Bjelasici, gdje će ih sačekati njihovi najbliži.

Hodžići su danas dovezeni u prostorije Službe u Beranama gdje su im obezbijeđeni hrana i smještaj.

"U slučaju da su odlučili da ostanu večeras u Beranama, Opština Berane je bila spremna da obezbijedi hotelski smještaj za ovu porodicu", dodao je Korać.

Akcija spašavanja je okončana po kiši i niskoj temperaturi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.