Real Madrid sa dva gola prednosti protiv Liverpula, Foden osigurao prednosti Stiju
Ilustracija

Četvrt finale Lige Šampiona

Real Madrid sa dva gola prednosti protiv Liverpula, Foden osigurao prednosti Stiju

Odigrana su prva dva četvrtfinalna susreta Lige šampiona. Real je u Madridu pobijedio Liverpul 3:1, dok je Mančester Siti na Etihadu savladao Borusiju iz Dortmunda 2:1.

Kada se sve pogleda, potpuno zaslužena pobjeda Reala. Mnogo konkretniji bili su Madriđani, odgovorniji sa loptom i aktivniji. Imali su 15 udaraca na gol, od čega šest u okvir, dok je Liverpul uputio samo jedan šut u okvir gola i na njihovu sreću, lopta je završila iza leđa Tiba Kurtoe.

Briljirao je Žunior Vinisijus, koji je ogolio sve defanzivne mane Trenta Aleksander-Arnolda. Direktno preko njega postigao je dva gola, prvi u 27. i treći Realov u 65. minutu. Između ta dva gola u 36. minutu na 2:0 povisio je Asensio, a u 51. minutu Salah je donio nadu Liverpulu da može i nešto više. Ipak, iako je ovo poraz od dva gola razlike, Redsi imaju u džepu taj gol u gostima, pa nada u prolaz i dalje postoji.

Na Etihadu se očekivala relativno laka pobjeda domaćina. A kako su krenuli djelovalo je da će upravo tako i biti. Već u 19. minutu De Brujne postiže pogodak. A u 30. minutu prvo je dosuđen penal za Građane. Ali na asistenciju VAR sudija je promijenio odluku.

Onda antiklimaks. Borusija se stabilizovala, pa potom počela da prijeti. Čak joj je i poništen jedan gol. Imao je i Siti šanse, ali nikako nije uspijevao da „ubije“ utakmicu. To im se osvetilo, pošto je u 84. minutu Holand pronašao iskusnog Marka Rojsa, koji je postigao izjednačujući gol. Ipak, nisu imali sreće Milioneri da u Dortmund ponesu 1:1, već će morati da jure minimalan zaostatak pošto je u 90. minutu Fil Foden postigao gol za kakvu, takvu prednost.

Revanši ova dva para na programu su 14. aprila u Liverpulu i Dortmundu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.