Graničnoj policiji fali još 500 službenika
ilustracija

Graničnoj policiji fali još 500 službenika

Vlada je na danas održanoj sjednici usvojila Informaciju o potrebi zapošljavanja lica koja su osposobljena za rad u policije, odnosno statusu lica koja su završila VSŠ „Policijska akademija“ u Danilovgradu i obuku za rad u policiji po posebnom programu, koja nijesu zaposlena.

 U Informaciji se navodi da je Policijsku akademiju u X, XI i XII generaciji završilo ukupno 159 lica, po posebnom programu obuke obučeno je za rad u policiji još 64 lica, dok iz prethodnih generacija tri lica nijesu zaposlena, što je ukupno 226 lica. Naglašeno je da u Upravi policije postoji potreba za zapošljavanje tih lica zbog nesmetanog obavljanja poslova iz nadležnosti Uprave policije, jer je trenutno 128 službenika zaposleno na određeno vrijeme i 119 je angažovano po ugovoru o djelu, upravo zbog nedostatka dovoljnog broja zaposlenih - naveli su iz Vlade.

Podsjetili su da shodno Šengenskom akcionom planu, broj zaposlenih u Sektoru granične policije nije dovoljan i po procjeni inostranih eksperata treba da se uveća za 500, u cilju očuvanja granične bezbjednosti na potrebnom nivou, što još uvijek nije realizovano.

Tim povodom, Vlada je zadužila Uprav policije da nastavi realizaciju aktivnosti u cilju zapošljavanja ovih lica.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.