Glosarij: Respiratori novi, nikada korišćeni, imaju i garanciju 12 mjeseci
ilustracija

Glosarij: Respiratori novi, nikada korišćeni, imaju i garanciju 12 mjeseci

Respiratori koji su dopremljeni u Crnu Goru tokom prošle godine su novi uređaji, nikada korišćeni, niti u bolnicama, niti bilo gdje drugo, saopšteno je iz kompanije "Glosarij".

"Povodom malicioznih tekstova i izjava vezano za isporučene respiratore, kojima se negativno utiče na reputaciju veledrogerije Glosarij, bez ikakvog osnova, ovim putem informišemo javnost da je naša kompanija, još jednom potvrdila sa inoisporučiocem iz Turske, da su respiratori koji su dopremljeni u Crnu Goru tokom prošle godine - novi uređaji, nikada korišćeni, niti u bolnicama, niti bilo gdje drugo", navodi se u saopštenju kompanije.

O istom kako dodaju iz ove kompanije, posjeduju zvaničnu izjavu inoisporučioca.

"Takođe, uređaji imaju garantni rok od 12 mjeseci, što je i potvrđeno u komunikaciji između Kliničkog Centra Crne Gore i inoisporučioca iz Turske.

Da pojasnimo još jednom, u potpunosti razumijevajući napore Ministarstva Zdravlja i Kliničkog Centra Crne Gore, koji su, preko konzularnog predstavništva naše države, odabrali opremu, koja je po tehničkim karakteristikama odgovarala potrebama zdravstvenog sistema, u vanrednim uslovima početaka svjetske pandemije Kovid19, prihvatili smo, kao i druge društveno odgovorne kompanije ili pojedinci svugdje u svijetu, da pomognemo i da izvršimo avansnu uplatu i organizujemo transport, na najbrži mogući način. Poznato je da smo dva respiratora i donirali. Ostali su fakturisani shodno Odluci Vlade - Nacinalnom koordinacionom tijelu, bez ijednog centa naše zarade", kažu iz kompanije Glosarij.

Ukupno je ističu, uvezeno 30 novih respiratora od strane Glosarija i 3 od strane Uriona.

"Iako smo bili samo posrednici, pružili smo pomoć još jednom, nakon prijavljene sumnje u ispravnost 12 aparata, od kojih je jedan uvezen posredstvom firme Urion (od čega je 10 aparata bilo iz Kliničkog Centra Crne Gore a dva iz ostalih bolnica). Glosarij je o svom trošku, u maju mjesecu 2020. godine, navedene aparate uputio na pregled u Tursku. Nakon završene provjere aparati su vraćeni sa svim sertifikatima i dokazima o ispravnosti.

Kako smo naglasili nebrojeno puta do sada, Glosarij nije ovlašćeni servis za pomenutu opremu, a znajući da je momenat servisiranja i održavanja opreme veoma važan, uputili smo korisnika direktno na inoisporučioca opreme.

Dobra namjera i društveno odgovorno poslovanje je značajna odrednica veledrogerije Glosarij, u slučaju potrebe ponovo bismo se, na isti način, uključili da pomognemo zdravstvenom sistemu Crne Gore, ne očekujući zahvalnost, ali isto tako, nećemo dozvoliti da se ime naše kompanije povlači po medijima u negativnom kontekstu, a bez ikakvog osnova", zaključuje se u reagovanju kompanije Glosarij.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.