Zatvorena OŠ
Osnovne škole (OŠ) „Braća Ribar“

Zatvorena OŠ "Braća Ribar" u Nikšiću zbog korone

Za učenike Osnovne škole (OŠ) „Braća Ribar“ nastava će od danas biti organizovana onlajn. To je portalu „Onogošt“ potvrdio veći broj roditelja čija djeca pohađaju tu ustanovu.

Prema saznanjima ovog portala, rukovodstvo škole, uz konsultaciju sa Ministarstvom prosvjete, nauke, kulture i sporta, odlučilo se za onlajn nastavu, jer je, kako saznaju, oko 15-ak nastavnika inficirano koronavirusom i veći broj djece.

Iz uprave škole nijesu odgovorili koliko dugo će učenici pohađati model nastave na daljinu.

Ministarstvo prosvjete je u drugom polugodištu direktorima škola ostavilo mogućnost da se opredjele za jedan od dva modela – da sva djeca idu u školu ili da učenici prvog, drugog i trećeg razreda obavezno prisustvuju nastavi u školi dok učenici ostalih razreda naizmjenično pohađaju nastavu.

Većina škola u Nikšiću je odabrala opciju da đaci pohađaju nastavu u učionici, jer je ocjenjeno da škole imaju dovoljno prostornih i kadrovskih kapaciteta.

U Nikšiću je trenutno, prema posljednjim podacima Instituta za javno zdravlje, inficirano 1.260 osoba.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.