Nastavnici i profesori spremni i za onlajn nastavu
Ilustracija

Nastavnici i profesori spremni i za onlajn nastavu

Nastavnici i profesori spremni su da, u slučaju, potebe ponovo pređu na onlajn model nastave, saopštila je v.d. predsjednika Sindikata prosvjete Crne Gore Slavke Bošković.

Ona je u Jutarnjem programu TVCG podsjetila da su crnogorski nastavnici gotovo godinu dana radili po tom modelu.

"Snimljenog materijala, naročito za taj četvrti klasifikacioni period, koji se i prošle godine dogodio, naravno ima. E sad, šta mi očekujemo. Očekujemo da će se aktivirati ponovo komisija koja bi trebalo da prati rad, i način i mogućnosti izvođenja neposredne nastave u drugom polugodištu", rekla je Bošković,prenosi portal RTCG.

Istakla je da prosvjetne radnike najviše brine to što su došli u situaciju da imaju čas od 30 minuta, te podjela odjeljenja na po 15 učenika u jednoj grupi.

"Dakle, najviše brine taj, da kažem, premor. Umjesto četiri ili pet časova, imaju ih osam ili deset, a nastavnu jedinicu moraju duplo više puta reprodukovati pred učenicima nego što je to uobičajeno", rekla je Bošković.

Očekuje da će tabela s prekovremenim satima biti precizno evidentirana i primijenjena za one nastavnike koji su imali tu situaciju.

"Smatram da ministarstvo razmišlja da će i ta sredstva biti dio budžeta, pa se nadam da ćemo krajem marta ili početkom aprila imati rješenje za to", rekla je ona.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.