Moguće otvaranje dnevne bolnice u Nikšiću, troje djece hospitalizovano zbog kovida
Bolnica Nikšić

Moguće otvaranje dnevne bolnice u Nikšiću, troje djece hospitalizovano zbog kovida

U nikšićkoj bolnici trenutno je hospitalizovano 99 kovid pacijenata, kazao je za portal Onogošt v.d. direktora te ustanove Marko Mitrović.

Kako je kazao, 20 pacijenata ima težu kliničku sliku, 10 je na neinvazivnoj ventilaciji. Na respiratoru trenutno nema pacijenata, a smrtnih ishoda od jučerašnjeg dana nije bilo.

Među hospitalizovanim pacijentima tri su na Dječjem odjeljenju.

„Oni su za sada stabilnog zdravstvenog stanja, 2020. i 2013. godište“, kazao je Mitrović.

Iako je veliki broj hospitalizovanih, kaže da situaciju drže pod kontrolom.

„Raspolažemo sa ukupno 105 kreveta, a hospitalizovano je 99 pacijenata, tako da to držimo pod kontrolom. Ukoliko bude bilo potrebe, spremni smo da otvorimo dodatne kapacitete, ne unutar bolnice, nego van. Bila bi to jedna dnevna bolnica za prijem pacijenata koji će primati terapiju ujutru i uveče“, objasnio je Mitrović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.