Migrante bacali s broda, najmanje 20 mrtvih
ilustracija

Migrante bacali s broda, najmanje 20 mrtvih

Međunarodna organizacija za migracije (IOM) saopštila je da je najmanje 20 migranata poginulo nakon što su krijumčari bacili njih 80 preko palube tokom putovanja iz Džibutija u istočnoj Africi do Jemena, prenosi AP.

Agencija navodi da je IOM u saopštenju naveo da su krijumčari prije nego što su bacali ljude vikali da ih je previše, nakon što je juče brod sa 200 migranata, uključujući i djecu, započeo plovidbu i da je za sada pet tijela pronađeno, a da se preživjelima ukazuje pomoć u Džibutiju.

AP prenosi da je takvih slučajeva bilo i ranije pošto hiljade migranata i dalje pokušava da se probije od Afričkog roga do Jemena, a zatim ka bogatim zalivskim zemljama, a za sada nije poznato iz kojih su zemalja migranti sa ovog putovanja, mada većina njih putuje iz Etiopije i Somalije, prenosi Tanjug.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.