Povećava se broj zaraženih u Ulcinju: „Dok se političari prepucavaju, narod umire“
Foto: Mediabiro

Povećava se broj zaraženih u Ulcinju: „Dok se političari prepucavaju, narod umire“

Epidemiološka situacija u Ulcinju vrlo je složena, što se vidi iz priliva pacijenata u Kovid centru, ocijenila je Sadija Holaj VD direktora Doma zdravlja (DZ) u tom gradu.

Broj inficiranih pacijenata se povećava, a kako je istakla, samo danas je urađeno oko 60 brzih testova od kojih je 16 bilo pozitivno. 

„Takođe, od 60 PCR testova koji su urađeni, njih 30 su pozitivni. Apelujem na građane da se pridržavaju mjera, jer je očito da smo zbog ozbiljnog stanja krivi samo mi  - Nismo pridržavali uputstava za zaštitu od infekcije koronavirusa“, navela je Holaj u izjavi za agenciju Mediabiro.

UlcinjPortretSadijaHolajVDDirektoraDZUlcinj

Holaj, foto: Mediabiro

Kovid ambulanta, dodala je, radi u dvije smjene a medicinsko i nemedicinsko osoblje daje sve od sebe da bi se stanje što prije smirilo.

„Za sada imamo dovoljno medicinskog kadra i srednje-medicinskog osoblja, jer smo to i tražili od Ministarstva zdravlja, koji su nam izašli u susret“, navela je Holaj, uz napomenu da se ulaz u Kovid centru nalazi na glavnom ulazu u DZ, dok sve druge ambulante imaju svoje zasebne ulaze.

Ulcinj04mart06

Foto:Mediabiro

Zabrinutost epidemiološkom situacijom su izrazili i pojedini građani Ulcinja.

„Epidemiološka situacija je toliko loša da ne može biti lošija. Ovo je trebalo da se zatvori ranije, a mjere je trebalo više da se poštuju“, kazao je jedan Ulcinjanin.

Da je situacija alarmantna smatra i njegov sugrađanin, koji poručuje: „Svakim danom ima sve više umrlih, i što je najgore, počeli su i mladi da umiru. Mi smo kao građani tome dosta pripomogli, nismo se pridržavali mjera, a država je najveći krivac. Trebalo bi da smo svi već vakcinisani – Dok se političari prepucavaju, narod umire. Da je sreće, trebalo je da se pripremamo za turističku sezonu, a ne da se zatvaramo“.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.