SZO zasad protiv uvođenja kovid pasoša
Ilustracija

SZO zasad protiv uvođenja kovid pasoša

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) je zasad protiv uvođenja posebnih sertifikata ili kovid pasoša za osobe koje su primile vakcinu protiv korona virusa, rekla je danas predstavnica SZO u Rusiji Melita Vujinović.

"SZO je jasan po ovom pitanju i ne preporučuje takvu vrstu pasoša u ovom trenutku", rekla je Vujinović za TV kanal Rusija 24, prenosi TAS S.

U isto vrijeme, Vujinović ne odbacuje mogućnost da bi SZO mogla u jednom momentu da da svoje prijedloge o sadržaju pasoša.

"Naravno, države prate svoj kurs, svi se trude da omoguće svojim građanima da mogu da se kreću što više. SZO će sarađivati sa svim zemljama po ovom pitanju", dodala je ona.

U ponedeljak, predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen je rekla da će komisija predstaviti svoj projekat o jedinstvenom vakcinacionom sertifikatu u martu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.