Viši sud: Obustavljen postupak protiv Stijepovića
Slavoljub Stijepović

Afera "Koverta"

Viši sud: Obustavljen postupak protiv Stijepovića

Vijeće podgoričkog Višeg suda obustavilo je krivični postupak protiv bivšeg gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića, koji je u aferi "Koverta" optužen za pranje novca u saizvršilaštvu, dok je potvrdilo optužnicu protiv Duška Kneževića zbog stvaranja kriminalne organizacije. To je saopštila odbrana Kneževića najavljujući da će na ovakvo rješenje podnijeti žalbu Apelacionom sudu Crne Gore.

Optužnica je, osim protiv Kneževića, potvrđena i protiv Branislava Todorovića, Živka Šljivančanina, Tamare Krdžić, Gorana Grujovića i Tomice Knežević, zbog istog krivičnog djela i pranja novca u saizvršilaštvu, prenosi Mina.

Odbrana Kneževića saopštila je da po mišljenju suda nema mesta optužbi u odnosu Stjepovića.

"Očekujemo da će Apelacioni sud donijet pravilnu i zakonitu odluku, ali smo svesni da glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić i predsednik Višeg suda u Podgorici Boris Savić lično i preko svojih poslušnika nanose veliku štetu crnogorskom pravosuđu u kom pravosudnom sistemu ogromna većina sudija i tužilaca časno, čestito i profesionalno rade svoj posao", navodi se u saopštenju.

Optužnica je podignuta nakon što je Knežević u januaru 2019. godine objavio video-snimak na kojem Stijepoviću uoči izbora 2016. predaje kovertu uz objašnjenje da je u njoj 97 hiljada eura.

U optužnici, međutim, piše da je Knežević, nakon što su njegovi saradnici konvertovali 110 hiljada dolara u eure, Stijepoviću predao 47,5 hiljada eura.

U optužnici se navodi da je Knežević u drugoj polovini 2010. godine stvorio kriminalnu grupu čiji su članovi bili zaduženi da podižu novac koji je stečen iz nezakonitih poslova više kompanija, a potom ga predaju njemu radi stavljanja u legalne tokove.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.