Putem sajta i pozivom na broj 1717 od sjutra moguće prijavljivanje za vakcinaciju
Ilustracija

Galić saopštio

Putem sajta i pozivom na broj 1717 od sjutra moguće prijavljivanje za vakcinaciju

Direktor Instituta za javno zdravlje dr Igor Galić kazao je da bi zvanično prijavljivanje građana za vakcinaciju protiv korona virusa moglo da počne već sjutra, a na koji način će se ona odvijati biće precizirano na današnjoj sjednici Nacionalne komisije za imunizaciju.

Prema njegovim riječima, od sjutra bi trebalo da počne sa radom i jedinstveni broj za cijelu Crnu Goru 1717 na koju se građani mogu prijaviti.

Njih će kasnije kontaktirati izabrani doktor koji će ih registrovati i odrediti tačan datum vakcinacije.

"Prioritete će određivati izabrani doktor nezavisno od prijavljivanja", rekao je Galić za Pobjedu.

Od prošle sedmice zainteresovanost za vakcinu može se prijaviti i putem sajta www.covidodgovor.me. Do sada je putem te platforme, kako kaže Galić, stiglo oko 15.000 prijava. On objašnjava da će ovih dana građani i preko tog sajta moći zvanično da se prijave.

"Iako je ova platforma sada u fazi testiranja kako bi se informisali o zainteresovanosti za imunizaciju, građani koji su se prijavili najvjerovatnije neće morati ponovo da se prijavljuju", rekao je Galić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.