Đoković u finalu Australijan opena
Novak Đoković

Đoković u finalu Australijan opena

Novak Đoković savladao Rusa Aslana Karaceva sa 3:0 po setovima 6:3, 6:4, 6:2 i plasirao se u finale Australijan opena. U borbi za svoju devetu titulu na ovom turniru naš teniser će igrati sa boljim iz duela Cicipasa i Medvedeva.

Karacev se trudio da bude ravnopravan rival, koliko god mu je to polazilo za rukom. Kada je srpski teniser počeo da čita servis protivnika, stvari su došle na svoje mjesto. Novak je uspostavio dominaciju, njegove loptice su imale "oči",prenosi RTS.

Pogađao je linije i igra protivnika se polako raspadala. Rus je pokušavao da parira, ipak nedostaje mu još mnogo iskustva da bi ozbiljnije zapretio Đokoviću. Svakako imao je šta da nauči u ovom duelu. Napravio je dva brejka, pokazao se u dobrom svijetlu i završio svoje bajkovito učešće.

Protivnik je pružio sjajan otpor broju jedan. Ipak, to nije bilo dovoljno za bolji rezultat protiv izuzetno raspoloženog Novaka. Rus se izborio za častan poraz i pokazao zašto je stigao do polufinala u svom debitantskom nastupu na grend slem turniru.

Ravnopravna borba vodila se sve do rezultata 3:3 u prvom setu. Tada je naš as pojačao i uz jedan brejk vezao naredna tri gema i osvojio prvi set - 6:3.

U drugom setu dominirao je naš teniser. Đoković je uz dva brejka stigao do 5:1. Karacev odgovara, vraća jedan brejk i prilazi na 5:4. Novak nije dozvolio da se set još više produži, izborio se na novim brejk loptama osvojio svoj servis i rešio drugi set u svoju korist - 6:4.

Na startu trećeg seta Novak je oduzeo servis protivniku. Uzvratio je Karacave i odmah vratio brejk. To je izgleda "naljutilo" srpskog asa i ponovo osvaja brejk prednosti - 3:2.

Uz još jedan brejk Đoković vezuje još tri gema i asom broj 17 stavlja tačku na ovaj duel - 6:2 u trećem setu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.