Otkriven mural posvećen Marinku Madžgalju
Foto: Tanjug

Otkriven mural posvećen Marinku Madžgalju

Mural posvećen Marinku Madžgalju otkriven je u pasažu između solitera na uglu Vlajkovićeve i službenog ulaza u pozorište Atelje 212, u kome je prerano preminuli glumac bio stalni član ansambla do 2012. godine. Autor murala Milan Milosavljeć poznatiji je pod pseudonimom Deroks.

„Na inicijativu Marinkovih prijatelja pokušao sam da našeg poznatog glumca predstavim na dostojanstven način. Svi na muralu prepoznaju karakterističan osmjeh kojim je Marinko širio pozitivnu energiju. To je znak da smo obavili odličan posao“, rekao je Milosavljević,prenosi Tanjug.

Otkrivanju murala ispred Ateljea 212 prisustvovali roditelji Marinka Madžgalja i brojni prijatelji preminulog glumca, među kojima su bili Ognjen Amidžić, Andrija Milošević, Marko Kon, Tihomir Stanić…

Maja Đinović, Madžgaljeva drugarica iz djetinjstva, napomenula je da je ideja o muralu potekla od glumčevih prijatelja iz škole sa klase na Akademiji, iz pozorišta…

„Već četiri godine planiram današnji događaj. Sakupila sam sve dozvole stanara obližnjih zgrada, Ateljea 212… Gdje god sam se obratila za pomoć izašli su mi u susret i jako sam srećna što je na današnji Dan prijateljstva i ljubavi prema Marinku otkriven ovaj mural. Marinko je volio ljude oko sebe na poseban način i prilično sam sigurna da takvog čovjeka nikada više neću upoznati“, istakla je Đonovićeva.

Mural Marinku Madžgalju se nalazi pored onih sa likom legendarnih glumaca Zorana Radmilovića i Bore Todorovića.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.