Ministarstvo prosvjete zabranilo propagandni materijal u školama
Dopis ministarstva, Foto: Pobjeda

Ministarstvo prosvjete zabranilo propagandni materijal u školama

Ministarstvo provjete, nauke, kulture i sporta uputilo je 3. februara zvaničan dopis direktorima škola da "u ustanovi nije dopušteno promovisanje i prodaja literature koja nije obavezna (časopisi, novine, listovi, slikovnice, slovarice, zbirke i slično)", piše Pobjeda.

Dopis je uslijedio nakon što su u medijima objavljene informacije o dijeljenju propagandnog materijala đacima prvacima u školi u Tivtu, a onda i u Pljevljima.

U dopisu u koji je Pobjeda imala uvid, iz Ministarstva navode da su "u saznanju da se u obrazovno-vaspitnim ustanovama učenicima dijele pokloni i propagandni materijali različitog sadržaja (leci, flajeri i sl.)", te da, "s obzirom na to da se ne odnose na vaspitnu i obrazovnu funkciju škole, potrebno je zabraniti sve aktivnosti ove vrste u obrazovno-vaspitnim ustanovama".

U aktu koji je potpisao državni sekretar Miroslav Anđelić, ukazuju i da je Opštim zakonom o obrazovanju i vaspitanju odredbama člana 137 stav 4 propisano da u ustanovi nije dopušteno promovisanje i prodaja ovakvog materijala.

Podsjećamo, 27. januara, povodom Savindana, udruženje koje nosi ime ovog sveca u tri pljevaljske osnovne škole organizvalo podjelu poklon paketića za đake prvake, sa dva sadržaja. Za djecu islamske vjeroispovijesti slatkiši, a za pravoslavce pride bojanka sa likom Svetog Save i brošurom o njegovom djelu.

I u Tivtu je Bratstvo srpske pravoslavne omladine "Sveti Pantelejmon" podijelilo novogodišnje paketiće učenicima OŠ "Drago Milović", uz koje su prikačili letak te organizacije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.