Merkel: Budim se noću i razmišljam o korona krizi
Angela Merkel

Merkel: Budim se noću i razmišljam o korona krizi

Njemačka kancelarka Angela Merkel priznala je da se ponekad noću budi i razmišlja o sanitarnoj krizi, ali je izrazila nadu da će pad broja zaraženih koronavirusom omogućiti ponovno otvaranje radnji, posebno frizerskih salona.

„Ponekad se budim noću i razmišljam o tome šta se dogadja… I za mene je ovo teško vrijeme, jer se mora dobro razmisliti. Sve to prevrćem po glavi i tačno je da me to preokupira“, rekla je kancelarka u četrvtak u intervjuu za kanal RTL-Njemačka.

Merkel je priznala da joj je u poslednje vrijeme „teško da se isključi“.

Njemačka kancelarka poznata da rijetko govori o ličnim stvarima, ocijenila je da treba prihvatiti i zatvaranje frizerskih salona i prihvatiti „neke prosijede vlasi“.

„Biće i meni drago kada budu ponovo otvoreni frizerski saloni“, rekla je ona, ali nije navela datum.

Iako u Njemačkoj nije uveden karantin, stanovništvo je pozvano da izbjegava kontakte što je moguće više, preporučen je rad od kuće, dok su zatvorene škole, obdaništa, neke prodavnice, barovi, restorani, kulturna i sportska zdanja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.