Vujičić: Marković branila zastavu kao nekad barjaktari na bojnom polju
Vujičić

Vujičić: Marković branila zastavu kao nekad barjaktari na bojnom polju

"U Nikšiću se dogodio brutalan i sramotan napad na predsjednicu OOLP Nikšić Jelenu Marković. Ovaj napad je inspirisan nacionalističkom i političkom netrpeljivošću, od strane “heroja” koji, je ogorčen što Markovićka drži istaknutu državnu zastavu na terasi stana, krenuo da se verbalno i fizički obračuna sa jednom ženom, majkom troje maloljetne djece", saopštila je Dubravka Vujičić, potpredsjednica Liberalne partije.

Vujičić ističe da je to čin koji je neprimjeren crnogorskom shvatanju časti i odnosu Crnogoraca prema ženi. 

"Više je nego žalosno da jedna hrabra Crnogorka u svojoj državi mora da brani državnu zastavu kao što su nekad to hrabro radili barjaktari na bojnom polju, samo su se sada napadači promijenili! Motiv je isti, a napad na zastavu je napad na Crnu Goru", kaže Vujičić.

Stoga LP zahtijeva da potpresjednik Vlade Dritan Abazovic i ministar MUP Sekulović, hitno reaguju i učine sve da se ovaj slučaj do kraja rasvijetliti.

"Takođe  pozivamo vlast, da sa pozicija moći, utiče na svoje članove i simpatizere i smire šovinističku hajku koja već duže vremena potresa Nikšić i Crnu Goru. Ukoliko na ovo budu ćutali, smatraćemo da ste direktni saučesnici ovog i svih budućih incidenata", zaključuje Vujičić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.