Spriječno ubistvo Kašćelana: Trebao da bude napadnut dok je dolazio na suđenje
Slobodan Kašćelan

Spriječno ubistvo Kašćelana: Trebao da bude napadnut dok je dolazio na suđenje

Specijalno državno tužilaštvo i službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala spriječili su ubistvo jednog od navodnih vođa kavačkog kriminalnog klana Slobodana Kašćelana, koji je trebalo da bude likvidiran 22. januara dok je blindiranim automobilom dolazio na suđenje u Viši sud u Podgorici, saznaju “Vijesti”.

Prema informacijama iz istrage, Kašćelan je tog dana trebalo da bude napadnut na jednom od semafora u Podgorici dok se nalazio u automobilu - plan kriminalne grupe bio je da aktiviraju improvizovanu eksplozivnu napravu, koju bi postavili tako što bi motociklom prišli njegovom vozilu i magnetom je prikačili...

Dvojca članova grupe na motoru, kako vjeruju specijalni tužioci, trebalo je da sačekaju detonaciju razorne bombe, a ukoliko bi Kašćelan ostao živ, oni bi mu prišli i pucali u njega iz blizine...

Kašćelanu je tog dana bilo zakazano suđenje u podgoričkom Višem sudu gdje odgovara za pranje novca, ali je odgođeno...

Specijalni tužilac Saša Čađenović saopštio je na konferenciji za novinare da je realizacija kriminalnog plana “prekinuta u trenucima izvršenja krivičnog djela”, ne pojašnjavajući detalje gdje i kako je osujećen plan organizacije. On nije pominjao ime mete.

Tužilac je pojasnio da su tog dana, u jutarnjim časovima, pripadnici iste kriminalne organizacija namjeravali da likvidiraju i Beograđane Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, takođe članove kavačke grupe, a plan je bio da u njih pucaju dok stoje u redu za čekiranje karata u zgradi Aerodroma u Tivtu. U akciji policije, kako su “Vijesti” već objavile, uhapšeni su Radovan Stanišić, Mile Jovanović, Goran Marković... od kojih je nekima određen pritvor...

SDT, saopštili su, vjeruje da je kriminalno udruženje još 2019. godine organizovao Janko Vukadinović, koji se godinama nalazi u Spužu zbog šverca droge, ali i učestvovanja u dvostrukom ubistvu u centru Podgorice. Organizator grupe bila je i još jedna neidentifikovana osoba, koja je kriptovanim porukama slala uputstva Stanišiću u Tivtu.

“Kod M. G. i J. M. smo pronašli dva pištolja, više desetina komada municije, pancirni prsluk i druga sredstva koja su bila namijenjena za izvršenje krivičnog djela na Aerodromu u Tivtu. Pronađeno je i putničko vozilo, koje je bilo namijenjeno za dolazak izvršilaca krivičnog djela na Aerodrom Tivat i bjekstvo nakon izvršenog djela. Utvrđeno je do granice osnovane sumnje da im je logistiku u izvršenju pružao S. R. a komunikaciju su ostvarivali preko kriptovanih mobilnih telefona”, saopštio je juče Čađenović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.