Kako je grupa Veljka Belivuka držala Crnogorca u zatočeništvu
Marko Miljković i Veljko Belivuk Foto: Printscreen/Tv Pink

Kako je grupa Veljka Belivuka držala Crnogorca u zatočeništvu

Veljko Belivuk, Marko Miljković, Nebojša Janković i drugi pripadnici kavačkog klana, namamili su Mileta Radulovića na sastanak u jednu kuću u Spužu u Crnoj Gori, a potom su ga danima držali u zatočeništvu kako bi iz njega izvukli što više informacija o suparničkom, škaljarskom klanu, sa kojim je Radulović bio blizak. Kako bi ga što više zastrašili, Belivuk i ekipa su mu, kako se sumnja, pokazivali fotografije prethodno ubijenih žrtava i pored toga obećali da će mu, ukoliko odgovori na sve njihove zahtjeve, obezbijediti život u Španiji,piše Nova.rs.

Članovi kriminalne organizacije dogovorili su se da osumnjičeni Ratko Živković stupi u kontakt sa Miletom Radulovićem, zvanim Mile Kapetan, kako bi ga obmanuo da želi sa njim da se sastane i razgovara. Radulović je to prihvatio, a dogovor je bio da se sastanu 14. oktobra 2020. godine.

Živković je potom Raduloviću garantovao da je bezbjedno da dođe u njegovu kuću koja se nalazi u mjestu Sanjevića rupe, u Spužu, što je ovaj i prihvatio. Međutim, ono što Radulović nije znao, jeste da su prethodno, kako se sumnja, u tu kuću došli Veljko Belivuk, Marko Miljković i Nebojša Janković koji su ga čekali u zasjedi. Plan je bi, kada Radulović dođe, da fizički nasrnu na njega i drže ga zatočenog, ali živog, sve dok osumnjučeni Slobodan Kašćelan i Igor Božović, koji slove za vođu i visokorangiranog pripadnika kavačkog kalana, ne odluče drugačije.

Prema informacijama do kojih je došla Nova.rs , na Radulovića je najprije nasrnuo Nebojša Janković, uz pomoć Belivuka i Miljkovića. U toj kući Radulović je boravio sve do večeri, kada su, shodno planu kriminalne grupe, prebacili u jedan stan u Kotoru, tačnije u mjesto Radanovići. Belivuku i Miljkoviću su u tome, kako se sumnja, pomogli i Miloš Radonjić i Vladimir Vučković, protiv kojih je takođe pokrenuta istraga.

Taj stan prethodno je, kako se sumnja, obezbijedio Duško Roganović, inače sin Nika Roganovića koji je likvidiran u sačekuši, kao i veliki broj članova njihove porodice koja je, inače, godinama u prijateljskim i kumovskim odnosima sa visokopozicioniranim kavčanima.

U stanu koji je obezbijedio Roganović Radulovića su držali sve do 21. oktobra. Za to vrijeme, kako se sumnja, Belivuk, Miljković, Božović, Kašćelan, Radonjić, Vučković i Roganović mučili su ga, prijetili mu i zastrašivali ga da će ga staviti u "mengele". Pored toga, pripadnici grupe su mu pokazivali fotografije osakaćenih tijela, svojih prethodnih žrtava, kako bi ga zastrašili.

Od Radulovića su željeli da saznaju praktično sve - gdje "škaljarci" drže drogu i oružje, gdje su im štekovi, tražili su od njega novac i povjerljive informacije o suparničkoj grupi. U jednom trenutku su mu čak i obećali da će ga, ukoliko postupi onako kako od njega zahtijevaju, pustiti živog. Međutim, to ni u jednom trenutku nije bila opcija, već su ga u tom stanu danima čuvali naizmenično.

U trenucima kada nisu bili u stanu, oštećenom Raduloviću su slali glasovne poruke u kojima su mu prijetili da će ga ubiti ukoliko ne kaže sve što žele da od njega,piše Nova.rs.

Radulović je pod njihovim prijetnjama i poklekao pa je omogućio osumnjičenima da preko njegovog "Skaj" kriptovanog telefona drugim pripadnicima suparničke grupe slali poruke predstavljajući se kao on.

Kriminalni klan Veljka Belivuka iskoristio je to da namami Lazara Vukićevića iz Beograda, a isto su pokušali i sa Aleksandrom Šarcem, s tim što on nije "naseo", pa je ubijen nešto kasnije u garaži tržnog centra Ušće.

Inače, podsjećanja radi, naredba o sprovođenju istrage u Crnoj Gori donijeta je protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Slobodana Kašćelana, Nebojše Jankovića, Radoja Zvicera, Radoja Živkovića, Milana Vujotića, Miloša Radonjića, Dragana Kneževića, Duška Roganovića i Vladimira Vučkovića.

Nova.ra

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.