Suđenje Kašćelanu odloženo za 13. maj
Slobodan Kašćelan

Zbog zelenašenja

Suđenje Kašćelanu odloženo za 13. maj

Suđenje petnaestočlanoj grupi kavčani koju je predvodio Slobodan Kašćelan danas je u podgoričkom Višem sudu odgođeno za 13.maj jer se optuženi Miloš Radonjić nalazi u bjekstvu.

Sudija Dragoje Jović je podsjetio da je optuženi Radonjić u bjekstvi ali kako je postojala mogućnost da bude uhapšen u srijedu, sud nije odlagao suđenje koje je bilo zakazano za juče. On je pojasnio da sud mora imati zvanično obavještenje da je Miloš Radonjić u bjekstvu nakon čega sledi procedura raspisivanja potjernice koja je uslov za mogućnost da se ovom optuženom sudi u odsustvu.

"Osim toga, sud je od Direktorata za međunarodnu pravnu pomoć dobio obaještenje da su optuženi u ovom predmetu Igor I Vladimir božović uhapšeni u Portugalu kao I da se trenutno nalaze u režimu izručenja. Radi se o vansudskim razlozima koji dovode do odlaganja suđenja u ovom predmetu a nikako sudska neaktivnost", kazao je sudija Jović.

Podajećamo, Kašćelan se tereti da u maju 2010. godine, zajedno sa Igorom Božovićem koji je u bjekstvu, organizovao kriminalnu organizaciju i upravo su oni, prema tvrdnjama spcijalnog tužilaštva, bili inicijatori poslova - zelenašenja, podmetanja bombi, davanja mita, iznuda.

Optužnicom specijalnog tužilaštva, Kašćelan se konkretno tereti za zelenašenje na organizovan način. Milan Dragović koji je trenutno nastanjen u Hrvatskoj, 2016. godine u Specijalnom tužilaštvu optužio je Kašćelana da ga je prinudio da potpiše ugovor o pozajmici na iznos od 250.000 eura, iako mu je u tom trenutku dugovao ukupno 50.000 eura. Sa njim je, navodno, stupio u kontakt preko optuženog Gorana Ljubatovića.

Osim Kašćelana na optuženičkoj klupi su i Zlatko Samardžić, Ilija Dedović, Nikola i Igor Andrić, Goran Ljubatović, Tripo Moškov, Đerđ Camaj, Aleksandra Bogićević i Stefan Brnović. U odsustvu se sudi Igoru Božoviću, Aleksandru Đurišiću, Vladimiru Božoviću, Siniši Vlahoviću, Igoru Đurišiću, Davoru Preleviću i Milošu Radonjiću.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.